Belastingaangifte bedrijf uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Gratis - vrijblijvend

Belastingaangifte bedrijf

Wil je de belastingaangifte voor je eigen bedrijf laten doen? Een verstandige keuze! Door de aangifte te laten doen door een professional, bespaar je veel tijd. Bovendien weet je zeker dat de aangifte goed wordt ingevuld. Hiermee bespaar je vaak veel geld!

Op deze pagina lees je meer over het uitbesteden van de belastingaangifte. Denk aan de btw-aangifte, maar ook voor de inkomstenbelasting en de loonbelasting. Zo lees je wanneer je de aangifte moet doen en waar je rekening mee moet houden!

Belastingaangifte bedrijf: belangrijkste informatie op een rij

 • Als bedrijf heb je te maken met onder andere de aangifte van je inkomstenbelasting, btw-belasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting.
 • Btw-aangifte doe je in principe per kwartaal, tenzij je per jaar minder dan €1.883,- aan btw hoeft af te dragen. Dan is het ook mogelijk om jaarlijks aangifte te doen.
 • De aangifte uitbesteden bespaart je tijd en energie én voorkomt problemen met de belastingdienst. Bovendien ben je er zeker van dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt.

Over welke belastingen aangifte doen?

Als eigenaar van een bedrijf moet je van verschillende belastingen aangifte doen. De meest bekende is de aangifte inkomensbelasting. Deze aangifte gaat over de gemaakte winst van dat jaar. Andere belastingen waarover je aangifte moet doen is de btw en loon. Bij sommige rechtsvormen komen er ook nog aangiftes voor de dividendbelasting en vennootschapsbelasting voor.

Aangifte inkomstenbelasting doen

De aangifte inkomensbelasting voor ondernemers is niet hetzelfde als de inkomstenbelastingaangifte die je elk jaar als particulier moet laten doen. Een ondernemer moet namelijk belasting betalen over de gemaakte winst wanneer hij of zij voldoet aan het urencriterium.

Moet ik altijd een aangifte inkomstenbelasting laten doen?

Nee, het laten doen van de aangifte inkomstenbelasting is niet altijd verplicht. Wanneer je in een jaar niet of nauwelijks winst hebt gemaakt, is het niet altijd nodig om aangifte inkomstenbelasting te doen. De Belastingdienst ziet je dan namelijk niet als ondernemer. Het kan zijn dat de Belastingdienst bepaalt dat het hierbij gaat om een hobby en in dat geval moet je de inkomsten opgeven als inkomen uit overige werkzaamheden bij je persoonlijke aangifte inkomensbelasting.

Btw-aangifte laten doen

Btw staat voor belasting toegevoegde waarde. De btw die je moet betalen aan de Belastingdienst betaal je per maand, kwartaal of per jaar. Het gaat hier om de belasting over de gemaakte omzet en daarom wordt de btw-aangifte ook wel de aangifte omzetbelasting genoemd. Je ontvangt na de inschrijving in de KVK, het handelsregister, een brief van de Belastingdienst hoe vaak je aangifte omzetbelasting moet doen. Vaak is het nodig om elk kwartaal aangifte omzetbelasting te doen.

De btw-aangifte moet u elk kwartaal online doen. Het is belangrijk om dit altijd op tijd te doen, anders krijgt u een boete. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de aangifte omzetbelasting. In dat geval mag je ook geen btw rekenen op facturen naar klanten.

btw-aangifte

Aangifte loonbelasting doen

Heb je personeel in dienst? Dan moet je aangifte loonbelasting doen en belasting en een premie betalen. De loonbelasting is het bedrag dat een werknemer over het loon verschuldigd is aan de Belastingdienst. Als werkgever moet je de belasting inhouden op het loon van de werknemer.

Loonbelasting en premie volksverzekeringen?

Deze twee zaken worden in één heffing van het loon gehaald met de aangifte loonbelasting. De premie voor de volksverzekeringen zijn voor de AOW, de Anw, de Wlz en de AKW.

Vennootschapsbelasting

Wanneer je een besloten vennootschap (bv) of een naamloze vennootschap (nv) hebt, moet je een aangifte vennootschapsbelasting doen over de winst. Hoeveel belasting je moet betalen is afhankelijk van de hoogte van je winst per jaar.

Welke tarieven vennootschapsbelasting zijn er?

 • Tot 200.000 winst: 19%
 • Boven 200.000 winst: 25%

De tarieven voor de belasting voor vennootschappen gaan de komende jaren dalen. In 2020 daalt het naar respectievelijk 16,5% en 22,55% en in 2021 daalt de belasting nog verder naar 15% en 20,5%.

Dividendbelasting

De hoogte van de dividendbelasting is 15% van de opbrengst uit aandelen en winstbewijzen. Elk vennootschap dat dividend uitkeert, moet hierover belasting betalen en dus aangifte dividendbelasting laten doen. Wanneer je als ondernemer of particulier dividend ontvangt uit een vennootschap, mag je de ingehouden dividendbelasting aftrekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

De dividendbelasting houd je eerst in op de winst die uitgekeerd wordt aan de aandeelhouders, het dividend. Dit noemen we de voorheffing. Lang werd er gesproken over het afschaffen van de aangifte dividendbelasting door de regering, maar dit is niet doorgegaan.

belastingaangifte bedrijf

Wanneer aangifte doen?

Meestal moet je elk kwartaal btw-aangifte doen. Pas wanneer je per jaar minder dan €1.883,- aan btw hoeft te betalen, is het mogelijk om jaarlijks btw-aangifte te doen. Maak dan ook gebruik van de ‘kleine ondernemers regeling’ voor een voordelige fiscale regeling.

De btw-aangifte moet je online doen. Voor de btw-aangifte heb je alle nettobedragen nodig, zowel de bedragen die je hebt ontvangen als hebt betaald en de losse btw. Geef alle benodigde documenten, ook de facturen, aan de fiscalist voor de btw-aangifte. De fiscalist houdt alle gegevens erbij en controleert de gegevens tijdens het doen van de btw-aangifte.

Op zoek naar een boekhouder voor de belastingaangifte?

Vind eenvoudig de beste specialist uit de regio door het offerteformulier in te vullen!

Zakelijke belastingaangifte zelf doen of laten doen?

De belastingaangifte voor ondernemers is veel werk en daarnaast is het erg belangrijk dat alles nauwkeurig gedaan wordt. De meeste ondernemers kiezen er daarom voor om een belastingadviseur in te schakelen. De belastingadviseur is op de hoogte van alle wet- en regelgeving. Door de belastingaangifte uit te besteden, weet je zeker dat alles op de juiste manier gedaan wordt.

Ook al laat je de belastingaangifte doen door een externe belastingadviseur. Je blijft altijd zelf eindverantwoordelijk. Controleer daarom of de ingevulde gegevens kloppen. Je moet je belastingadviseur vaak speciaal toegang geven om in te loggen bij de Belastingdienst. Via de website belastingdienst.nl doe je aangifte.

Voordelen van belastingaangifte uitbesteden

Het uitbesteden van de belastingaangifte heeft een aantal voordelen. Zo is de fiscalist precies op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent belastingen. De accountant houdt daarnaast bij welke regels er veranderen. Een ander voordeel is dat de accountant vaak op de hoogte is van handige voordelen voor je bedrijf, denk bijvoorbeeld aan gunstige aftrekposten waardoor je geld bespaart.

De belangrijkste voordelen:

 • Je weet zeker dat de belastingaangifte op de juiste manier ingevuld wordt.
 • De accountant is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en gunstige aftrekposten.
 • Je administratie is overzichtelijk en compleet.
 • Je hoeft je minder te verdiepen in alle fiscale regeltjes.

bedrijf belastingaangifte

Hoe gaat het uitbesteden van belastingaangifte in zijn werk?

De belastingaangifte begint altijd met een overzichtelijke administratie van je bedrijf. In deze financiële administratie moet je alle facturen bijhouden, je uren registreren, reiskosten noteren en belastingaanslagen opschrijven. Ook de personeelsadministratie is een onderdeel van je financiële administratie. De accountant heeft je administratie nodig en alle facturen, zowel de verkoop- als de inkoopfacturen. Lever ook kassabonnen, bankafschriften, contracten en overeenkomsten in.

Soms denken mensen dat ze hun eigen DigiD-inloggegevens moeten geven aan de boekhouder, maar dit is zeker niet het geval. Je machtigt je accountant met een eigen DigiD. Dat doe je eenvoudig via de website machtigen.digid.nl. De accountant logt vervolgens in bij de Belastingdienst en doet uw belastingaangifte. U moet altijd uw eigen aangifte controleren en ondertekenen.

Indicatie tarieven zakelijke belastingaangifte uitbesteden

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (excl. btw) *
Aangifte inkomstenbelastingMeestal onderdeel van een pakket
Aangifte omzetbelasting€35,- per keer
Aangifte loonbelasting€32,50 per medewerker per maand
Aangifte vennootschapsbelasting€75,- per keer
Aangifte dividendbelasting€55,- per keer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

Waar zijn de totale kosten van afhankelijk?

De totale kosten voor het laten doen van de belastingaangifte door een fiscalist zijn afhankelijk van een aantal zaken. Hoe groter je eigen bedrijf is, hoe ingewikkelder vaak de zakelijke belastingaangifte. In dat geval zijn de kosten ook hoger, omdat de accountant langer over de belastingaangifte doet van je eigen bedrijf. Ook het aantal diensten dat je afneemt zijn van invloed op de prijs. Hoef je als ondernemer geen aangifte te doen voor de vennootschapsbelasting of dividendbelasting? Dan liggen de prijzen waarschijnlijker lager voor het laten doen van de belastingaangifte.

Elk bureau hanteert zijn eigen tarieven. Hiervoor zijn geen wettelijke eisen. Daarom is het verstandig om een aantal offertes van meerdere boekhouders te vergelijken.

De zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten:

 • Hoe groot is je eigen bedrijf?
 • Welke zakelijke diensten neem je af?
 • Doet het boekhoudkantoor ook de administratie?
 • Hoeveel aangiftes moeten er gedaan worden?

Wat doet een boekhouder nog meer?

Naast de jaarlijkse zakelijke belastingaangifte zoals de btw-aangifte, doet een boekhouder uiteraard nog veel meer voor je bedrijf. De werkzaamheden van boekhouders zijn namelijk zeer divers. Denk hierbij aan het bijhouden van de salarisadministratie, het geven van financieel advies, het opstellen van financiële reportages, jaarrekeningen en verslagen en uiteraard het beheer van je crediteuren en debiteuren.

belastingaangifte laten doen

Bespaar door gratis offertes te vergelijken

De zakelijke belastingaangifte voor je bedrijf kost elk jaar weer veel tijd. Bovendien moet je helemaal op de hoogte zijn van alle fiscale regels. Door de btw-aangifte en andere aangiftes te laten doen door een ervaren accountant, weet je zeker dat alles op de juiste manier gebeurt. Bovendien is de boekhouder vaak op de hoogte van gunstige aftrekposten, waardoor je geld bespaart. De belastingaangifte is verplicht voor elk (eigen) bedrijf.

Start gratis offerteaanvraag!

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een boekhoudkantoor voor je bedrijf. Vul daarom het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van boekhouders uit de regio! Je bespaart zo tot wel 40% op de kosten voor het uitbesteden van de belastingaangifte van je eigen bedrijf.

Gratis offertes vergelijken