Besparen op belastingadvies zzp?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Belastingadvies voor zzp

Steeds meer zzp’ers vragen belastingadvies aan een boekhouder: dat is enorm waardevol, want met een goed persoonlijk advies voorkom je dat je onnodig veel belasting betaalt en weet je zeker of dit het juiste moment is voor grote investeringen!

Op deze pagina lees je wat belastingadvies voor zzp’ers inhoudt en waarom het juist zo belangrijk is, zeker als jij je onderneming wilt laten groeien en wilt investeren in je bedrijf! Bovendien vind je hier informatie over de kosten en geven we je handige tips!

Belastingadvies zzp: alle informatie

  • De kosten voor belastingadvies voor zzp’ers beginnen vanaf €40,- tot €80,- per uur.
  • Advies is verstandig bij aangifte, bezwaar maken, aftrekposten en grote investeringen. Kleine ondernemers geeft een boekhouder vaak advies over de Kleine Ondernemers Regeling.

Wanneer belastingadvies nodig voor zzp’ers?

Goed advies is soms nodig om je bedrijf te helpen groeien. Wanneer je een grote investering wilt doen bijvoorbeeld! Maar ook bij kleinere zaken, zoals de belastingaangifte en de aftrekposten waar je mogelijk gebruik van mag maken als zzp’er: dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel belasting afdraagt.

Belastingadvies is ook handig voor startende zzp’ers: voor het bepalen van het juiste btw-tarief of om te kijken of je in aanmerking komt voor de Kleine Ondernemers Regeling. Zo weet je zeker dat je administratie aan de eisen voldoet en dat je geen grote fouten maakt: dit voorkomt weer problemen met de belastingdienst!

belastingadvies zzp

Wat kost belastingadvies voor zzp?

De kosten voor belastingadvies voor zzp’ers beginnen vanaf €40,- tot €80,- per uur. Dit is het uurtarief van een boekhouder: hoeveel je advies uiteindelijk kost hangt dus af van de situatie en hoe complex deze is. Hoe ingewikkelder de situatie, hoe langer de boekhouder bezig is en des te hoger de kosten.

Voor hele complexe situaties is het aan te raden om een fiscalist in te schakelen: een expert op het gebied van fiscale wet- en regelgeving. Boekhouders hoeven geen specifieke vooropleiding gevolgd te hebben, maar fiscalisten wel. Voor zzp’ers is het advies van een boekhouder vaak goed genoeg.


Belastingadvies zzp kosten 2024

€40,- tot €230,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouders uit de regio.)

Boekhouder
€40,- tot €80,- per uur

Fiscalist
€120,- tot €230,- per uur

Start gratis offerteaanvraag!

Op welk vlak heb je advies nodig?

Boekhouders geven belastingadvies aan zzp’ers op verschillende vlakken. Misschien heb je advies nodig over je belastingaangiftes en wil je meer informatie over de aftrekposten waar je als zzp’er gebruik van mag maken. Of heb je een advies nodig voor een grote investering die je wilt doen!

Hieronder leggen we uit op welke vlakken jij een boekhouder om advies kan vragen. Ben je nog op zoek naar een boekhoudkantoor en ben je benieuwd wat een boekhouder doet? Lees dan verder.

1. Belastingaangiftes

Als ondernemer heb je te maken met belastingaangiftes: met deze aangifte bepaalt de belastingdienst hoeveel belasting jij moet afdragen. Maar als zzp’er heb je ook te maken met verschillende aftrekposten waar je mogelijk voor in aanmerking komt. De zelfstandigenaftrek, de startersaftrek of eventueel een investeringsaftrek.

Een boekhouder zoekt voor je uit van welke aftrekposten jij gebruik mag maken: door dit op een slimme manier in te zetten en eventueel sommige aftrekposten voor een ander jaar, zorgt het advies van de boekhouder ervoor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

2. Investeringsadvies

Wil jij het komende jaar investeren in een nieuwe elektrische bedrijfswagen? Of heb je een andere investering op de planning staan? Ga dan naar een boekhouder voor een investeringsadvies. Deze kijkt naar eventuele subsidies die je kunt aanvragen en naar de mogelijkheden om je investering fiscaal zo gunstig mogelijk te maken. Misschien kom je nu nog niet in aanmerking voor een regeling, maar volgend jaar wel! Dan is het wel zo slim om je investering nog heel even uit te stellen.

belastingadviseur zzp

3. Btw

Een ander onderwerp waarin je advies kan vragen is de btw. Zo komen veel beginnende zzp’ers in aanmerking voor de Kleine Ondernemers Regeling: zij hoeven dan geen btw in rekening te brengen bij hun klanten, maar mogen dan zelf betaalde btw ook niet aftrekken. De KOR maakt de maandelijkse administratie een stuk makkelijker en je hoeft geen btw-aangifte te doen. Maar voor sommige zzp’ers is het juist verstandiger om wel btw in rekening te brengen: bijvoorbeeld als je werkzaam bent in een branche waarbij klanten de btw zelf terug mogen vragen!

4. Intracommunautaire belastingen

Het kan zijn dat je handel doet met het buitenland: misschien haal jij hier producten vandaan of lever jij juist goederen aan het buitenland. Dit noemen we ook wel ‘intracommunautaire leveringen’. Binnen de EU wordt dit niet belast, maar als de afnemer in het buitenland een particulier is dan moet je wel belasting afdragen. Buiten de EU gelden bovendien weer andere regels. Wil je zeker weten dat je geen fouten maakt, vraag dan een advies aan een boekhouder!

5. Bezwaar maken

Ben je in de problemen gekomen met de belastingdienst of ben je het niet eens met de belasting die jij moet betalen? Dan moet je bezwaar maken bij de belastingdienst. Hier zitten strikte regels aan verbonden en natuurlijk is het belangrijk om je papierwerk goed op orde te hebben. Een boekhouder helpt je met het indienen van het bezwaar of doet dit zelfs voor je: dit vergroot je kansen!

6. Oplossingen voor belastingzaken

Je hebt als zzp’ers op verschillende manieren te maken met de belastingdienst. Dit kost tijd en energie, en bovendien moet jij je inlezen in de regelgeving, zodat je zeker weet dat je aan alle regels voldoet en niet in de problemen komt. Een boekhouder kan je hierin adviseren en oplossingen bieden. Bijvoorbeeld het automatiseren van je belastingzaken, zodat je minder tijd kwijt bent! Zo kun jij je blijven focussen op je onderneming zelf.

Belastingadvies voor zzp nodig?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een boekhouder bij jou in de buurt!

Wat zijn de voordelen van belastingadvies voor zzp’ers?

Goed belastingadvies voor zzp’ers is nodig om je bedrijf te laten groeien. Het voorkomt dat je te veel belasting betaalt en zorgt ervoor dat je investeringen op het juiste moment kan doen.

De grootste voordelen op een rij:

  • Een boekhouder is op de hoogte van de belangrijke aftrekposten waardoor je minder belasting afdraagt.
  • Je voorkomt problemen met de belastingdienst doordat je altijd op de hoogte bent van de regelgeving.
  • Je houdt meer tijd over voor je eigen werkzaamheden en kan zo beter investeren in je eigen onderneming.
  • Je doet je investeringen op het juiste moment waardoor deze het meest gunstig zijn.

belastingadviseur zzp kosten

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij binnenkort een nieuwe bedrijfswagen kopen? Of ben jij benieuwd van welke aftrekposten jij gebruik mag maken? Voor deze en andere vragen, vraag je het beste een persoonlijk belastingadvies van een boekhouder. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt! Op zoek naar advies of wil jij je boekhouding uitbesteden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in je regio. Vergelijk nu de offertes en kies zo de boekhouder met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten! De offertes vraag je bovendien gratis en zonder verdere verplichtingen aan: waar wacht je nog op?

Gratis offertes vergelijken