Vind de beste boekhouder bij jou in de buurt!

Gratis & vrijblijvend

Boekhouding bv

Boekhouding van een bv uitbesteden? Dit levert jou veel tijdswinst op, omdat je minder tijd kwijt bent aan de administratie. Daar komt nog bij dat je zeker weet dat de boekhouding volledig op orde is. Op zoek naar een boekhouder bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes van boekhouders bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de expert met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over de boekhouding voor een bv. Je leest wat de boekhouding voor een bv inhoudt en wat de voordelen zijn voor het uitbesteden van de boekhouding.

Boekhouding bv: kosten

Wil je de boekhouding van jouw bv uitbesteden aan een ervaren boekhouder? Het is lastig een indicatie van de prijs te geven. Wat het uitbesteden van de boekhouding van een bv gaat kosten is namelijk afhankelijk van heel veel verschillende factoren.

Houd rekening met prijzen tussen de €3.000,- tot €6.000,- per jaar.

De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die je uitbesteedt en de omvang van de bv. Hoe complexer de werkzaamheden, des te hoger de kosten.

Eisen aan de boekhouding van een bv

Aan de boekhouding van een bv worden verschillende eisen gesteld. Allereerst ben je verplicht om een balans, een jaarrekening en een duidelijke winst- en verliesrekening op te stellen.

Wat is dit?

De balans van een besloten vennootschap is een momentopname van het vermogen van de bv. Dit is dus niets meer een overzicht van alle bezittingen, schulden en het verschil hiertussen. Zo heeft de belastingdienst een duidelijk beeld van alle inkomsten en uitgaven. En jij ook!

Daarnaast ben je verplicht om een jaarrekening op te maken, vast te stellen en te deponeren. Dit moet binnen vijf maanden na afloop van een boekjaar. Deze jaarrekening laat je ondertekenen door de bestuurders van de bv en eventueel door de commissarissen. Tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders wordt de jaarrekening vastgesteld, waarna de bv deze deponeert bij het handelsregister van de KvK.

boekhouding bv

Boekhouding voor bv: wat doet de boekhouder?

De boekhouding van een bv is redelijk complex. Zonder ervaring kan dit heel veel tijd en energie kosten. Wil je zeker weten dat de boekhouding goed wordt bijgehouden, dan is het aan te raden hiervoor een erkende accountant in te schakelen.

Wat doet een boekhouder?

Je kunt verschillende onderdelen uitbesteden aan een boekhouder. Je bepaalt zelf in welke mate je de boekhouding uitbesteedt: gedeeltelijk of volledig. Boekhouders voeren onder meer deze onderdelen uit:

  • Belastingaangifte: een boekhouder weet precies van welke aftrekposten jij gebruik mag maken zodat je bespaart op de belastingaangifte.
  • Aangifte vennotschapsbelasting: als bv ben je verplicht om voor 1 juni de aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. Als je dit uitbesteedt aan een boekhouder weet je zeker dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt.
  • Jaarrekening: je bent als besloten vennootschap ook verplicht om een jaarrekening op te maken aan het einde van een boekjaar. Ook deze taak kan een boekhouder je uit handen nemen.
  • Salarisadministratie: als je personeel aanneemt ben je ook verplicht om een salarisadministratie bij te houden.

Boekhouding bv zelf doen of niet?

Is het mogelijk om de boekhouding voor een bv zelf te doen? Nergens staat dat je verplicht bent om de boekhouding uit te besteden aan een boekhouder. Toch heeft dit belangrijke voordelen. Allereerst bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie: voor een bv neemt de boekhouding nou eenmaal veel tijd in beslag. Door dit uit te besteden houd je zelf tijd over voor andere werkzaamheden.

Daarnaast weet je zeker dat de boekhouding volledig op orde is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de jaarrekening, omdat de boekhouder dit voor je in de gaten houdt. Met de hulp van een ervaren boekhouder houd jij de financiële status van de bv goed in de gaten.

Boekhouding laten controleren: verplicht?

Bij bv’s is het verplicht om de boekhouding te controleren. Dit geldt alleen voor de daadwerkelijke aangifte: hiervoor heb je een accountantsverklaring nodig. Een accountantsverklaring geeft aan dat de jaarafrekening van jouw bv voldoet aan wettelijke voorschriften. Zo is duidelijk of er voldoende inzicht in de cijfers is.

Wanneer is een controle verplicht?

Als ondernemer van een bv ben je controleplichtig. Je bent dus altijd verplicht de boekhouding te laten controleren. Daarnaast ben je als bv ook verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de KvK. Meer hierover lees je op kvk.nl.

boekhouder boekhouding bv

Boekhouding bv uitbesteden? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij de boekhouding van je bv ook uitbesteden aan een boekhouder? Houd de kosten voor de boekhouding van je bv laag, door offertes van meerdere boekhouders te vergelijken. Kies zelf voor het boekhouderskantoor met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

Na je offerteaanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijzen van meerdere boekhouderskantoren. Dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Ook besparen op de kosten? Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken