Boekhouding uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Boekhouding uitbesteden

Ben je zzp’er en wil je de boekhouding uitbesteden? Of wil je een gedeelte van de administratie van je MKB laten doen door een administratiekantoor? Het op orde houden van de boekhouding kost veel tijd, die je liever in je onderneming wilt steken. Boekhouders zijn volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving en nemen je veel werk uit handen.

Je kunt de salarisadministratie, de belastingaangiftes, de financiële administratie of de gehele boekhouding van je onderneming laten doen door een administratiekantoor. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van boekhouders en hoe het eruit ziet als jij je boekhouding uitbesteedt aan een expert!

Boekhouding uitbesteden: belangrijkste informatie op een rij

 • Je kunt de boekhouding volledig of gedeeltelijk uitbesteden aan een boekhouder.
 • De belangrijkste voordelen van uitbesteden zijn een persoonlijk belastingadvies, je bent minder tijd kwijt aan de administratieve rompslomp en houdt meer tijd over voor je échte werkzaamheden.
 • Het uitbesteden van de boekhouding kost gemiddeld €40,- tot €80,- per uur.

Wat zijn voordelen van boekhouding uitbesteden

Voor veel ondernemers is boekhouden niet het leukste onderdeel van hun werk. Bovendien kost het bijhouden van een goede administratie veel tijd. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om hun boekhouding te laten doen door een professioneel boekhouder. Dan weet je zeker dat je administratie goed wordt bijgehouden en dat je niet langer fiscale kansen misloopt.

Met het uitbesteden van je boekhouding profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je bespaart kostbare tijd die je kunt steken in je onderneming.
 • Een boekhouder regelt een correcte administratie.
 • Je hoeft zelf niet op de hoogte te zijn van fiscale regels.
 • Boekhouders denken met je mee om je bedrijf te laten groeien.

Wat zijn de nadelen van uitbesteden boekhouding

Het uitbesteden van de boekhouding geeft veel voordelen. Zijn er ook nadelen aan het laten doen van je administratie? Je hebt bijvoorbeeld niet op ieder moment inzicht in de boekhouding, maar alleen nog wanneer je een afspraak met je boekhouder maakt. Wel blijf je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor een goede boekhouding. Kies daarom voor boekhouden altijd een salariskantoor dat je vertrouwt.

boekhouding laten doen

Wat doet een boekhouder?

Wil je je boekhouding of financiële administratie uitbesteden? Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf of particulier. Onder het bijhouden van de boekhouding horen werkzaamheden zoals het opstellen van financiële rapportages, boekhouding voor een stichting en het verzorgen van de salarisadministratie, de belastingaangiftes voor bedrijven, boekhouding voor een eenmanszaak en aangiftes voor particulieren.

De belangrijkste taken en werkzaamheden zijn:

 • Geven van belastingadvies: je bedrijf groeit door gebruik te maken van fiscale mogelijkheden. Hier lees je meer over de kosten van belastingadvies!
 • Bijhouden van salarisadministratie: je werknemers worden op tijd betaald.
 • Invullen van belastingaangiften: niet langer ben je er zelf veel tijd aan kwijt.
 • Beheer van debiteuren en crediteuren: je loopt niet langer geld mis.
 • Maken van financiële rapportages: denk aan jaarverslagen of een winst- en verliesrekening.

boekhouding uitbesteden

Wat kost het uitbesteden van je boekhouding?

Wil je als zzp’er ook meer tijd overhouden voor bedrijfsvoering, in plaats van uren kwijt te zijn aan de boekhouding? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de tarieven van een boekhouder. De tarieven zijn afhankelijk van de ervaring van de boekhouder. Beginnende boekhouders hanteren tarieven tussen €40,- en €45,- per uur. Wil je liever een boekhouder die veel ervaring heeft? Reken dan op een gemiddeld bedrag van €80,- per uur.

Wil je meer informatie over de tarieven van het uitbesteden van je administratie? In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen van boekhouden.

Tarieven boekhouder 2024

Ervaring boekhouderUurtarief*
Weinig ervaring (starter)€40,- tot €45,-
Gemiddelde ervaring€50,-
Veel ervaring€80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Ik zoek een boekhouder!

Bespaar door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Natuurlijk is het ook mogelijk om de boekhouding van je bedrijf zelf te doen. Als zzp’er of eigenaar van een klein bedrijf is het met enige boekhoudkundige kennis en een boekhoudprogramma goed te doen. Wel kost het vaak veel tijd om alle bonnetjes, declaraties en facturen netjes te ordenen. Wanneer je administratie niet volledig of niet binnen een redelijke termijn te controleren is, kan dat tot flinke boetes leiden.

Wil je je administratie goed voor elkaar hebben?

Dan is het verstandiger om de boekhouding van een bedrijf of zzp’er te laten doen door een ervaren boekhouder. Met een administratiekantoor weet je zeker dat alles klopt en loop je geen risico op boetes of andere vervelende problemen.

Benieuwd of jij een accountant of boekhouder nodig hebt? Lees hier over het verschil tussen een boekhouder en een accountant!

Geheel of gedeeltelijk uitbesteden?

Je kiest er zelf voor of je de gehele boekhouding of een gedeelte ervan wilt uitbesteden. Stem dan met je boekhouder af wie wat gaat doen. De volgende werkzaamheden kun je onder meer uitbesteden aan een boekhouder:

 • Salarisadministratie, van loonstroken tot uitbetaling
 • Het invullen van de belastingaangiften, zodat je zelf tijd overhoudt
 • Het maken van de jaarrekening en het jaarverslag
 • Het opstellen van een winst- en verliesrekening

Wil je zelf zo min mogelijk met boekhouden bezighouden? Kies er dan voor de gehele boekhouding te laten doen. Zelfs je facturatie kun je uitbesteden!

boekhouder voor boekhouding

Vergelijk gratis offertes voor het uitbesteden van je boekhouding

Ben je zzp’er en krijg je geen overzicht in alle bonnetjes en declaraties? Of wil je je kostbare tijd niet langer besteden aan boekhouden? Kies er dan voor je boekhouding te laten doen door een boekhoudexpert. Wanneer je boekhoudwerkzaamheden door een administratie laat doen, weet je zeker dat deze goed uitgevoerd worden. Ook houd je meer tijd over voor je onderneming. Vergelijk en bespaar tot 40% op de tarieven!

Start gratis offerteaanvraag!

Betaal niet te veel voor het laten doen van je boekhouding. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk de tarieven van boekhouders. Door te vergelijken kies je gemakkelijk en snel het administratiekantoor dat het best bij je wensen past!

Gratis offertes vergelijken