Boekhouding uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - vrijblijvend

Boekhouding zzp

Is boekhouding niet jouw favoriete bezigheid? Besteed de zzp boekhouding dan uit aan een boekhouder! Zo houd je meer tijd over voor je echte werkzaamheden en weet je zeker dat je administratie tip top op orde is. Op zoek naar een boekhouder bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo snel mogelijk gratis offertes van boekhouders bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de boekhouder met het beste aanbod.

Op deze pagina lees je meer over de boekhouding als zzp’er. Je leest wat de boekhouding voor zzp’ers gaat kosten als je dit uitbesteedt aan een boekhouder. Ook vind je meer informatie over de voordelen van een boekhouder.

Wat zijn de kosten van een boekhouder zzp?

Ben jij een zelfstandige zonder personeel en wil jij de boekhouding uitbesteden? De kosten voor de boekhouding voor een zzp’er zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je uitbesteedt en de ervaring van de boekhouder: hoe meer je uitbesteedt, des te hoger de kosten.

Als je de boekhouding uitbesteedt aan een startende boekhouder, houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van €40,- tot €45,-. Kies je voor een boekhouder met ervaring dan liggen de kosten eerder rond de €50,- per uur. Lees meer over goedkope boekhouders.

De kosten voor de boekhouding van een zzp’er door een zeer ervaren boekhouder lopen op tot ongeveer €80,- per uur. Meer weten over de exacte kosten van een boekhouder? Vraag gratis offertes aan en vergelijk om te besparen!

Uurtarieven boekhouders

Ervaring boekhouder Gemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder €40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring €50,-
Zeer ervaren boekhouder €80,-

*Let op: dit zijn richttarieven incl. btw. Besparen? Vraag gratis offertes aan.

Boekhouding uitbesteden en besparen op de kosten?

Vind eenvoudig de goedkoopste boekhouder bij jou in de buurt en bespaar!

Waaruit bestaat de boekhouding van een zzp’er?

De boekhouding is voor een zzp’er een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. De belastingdienst stelt sommige onderdelen binnen de administratie zelfs verplicht. Hierbij gaat het om de basisgegevens voor de rest van de boekhouding. Hoe je dit bijhoudt maakt niet zoveel uit, als het maar eenvoudig gecontroleerd kan worden.

De boekhouding van een zzp’er bestaat uit deze onderdelen:

  • Grootboekadministratie: dit is het bijhouden van alle zogeheten ‘grootboekrekeningen’. Dit is een verplicht onderdeel van de boekhouding voor zzp’ers. Hierin orden je alle inkomsten en uitgaven, zodat je sneller een winst- en verliesrekening kan maken.
  • Debiteuren- en crediteurenadministratie: een overzicht van al jouw klanten en leveranciers. Hierin houd je bij wie nog geld krijgt en welke leveranciers je nog moet betalen.
  • In- en verkoopadministratie: een overzicht van alle verstuurde en ontvangen facturen.
  • Voorraadadministratie: een verplicht onderdeel in de boekhouding van een zzp’er als je goederen of producten verkoopt. Je moet één keer per jaar in kaart brengen wat de voorraad op dat moment is.

boekhouding zzp

Boekhouding voor zzp’er laten doen: welke mogelijkheden?

Als zzp’er ben je waarschijnlijk veel tijd kwijt aan de boekhouding: zonde! Om jezelf tijd (en vaak frustraties) te besparen, kun je ervoor kiezen om de administratie uit te besteden aan een ervaren boekhouder. Hierbij zijn er natuurlijk verschillende opties.

  • Gehele boekhouding uitbesteden: in dit geval neemt de boekhouder alle administratie uit handen. Zo houd jij zoveel mogelijk tijd over om met je eigen werkzaamheden bezig te zijn, waardoor je uiteindelijk meer omzet kan draaien. Een mogelijk nadeel is dat je zelf veel minder inzicht hebt in de financiële situatie van je bedrijf.
  • Gedeelte boekhouding uitbesteden: in dit geval werk je samen met de boekhouder of besteed je alleen bepaalde onderdelen uit. Je kan de boekhouding als zzp’er deels zelf doen, maar je krijgt wel het advies van een ervaren boekhouder. Zo heb je een duidelijk beeld van de financiële situatie.

Voordelen uitbesteden boekhouding zzp

Er zitten belangrijke voordelen aan het uitbesteden van de boekhouding. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je zelf meer tijd overhoudt. Daar komt nog bij dat je zeker weet dat de administratie volledig op orde is. Je krijgt het advies van een expert en hebt zo ook een duidelijk beeld van de financiële situatie van het bedrijf.

  • Je houdt meer tijd over voor andere werkzaamheden.
  • Je weet zeker dat de boekhouding goed wordt bijgehouden.
  • Een boekhouder weet precies welke aftrekposten voor jou gelden.
  • Je krijgt een persoonlijk advies van een expert op het gebied van administratie.

Boekhouding zzp zelf doen?

Kan ik de boekhouding als zzp’er zelf doen? Het is zeker een optie. Maar onthoud wel dat dit, zonder ervaring, flink wat tijd in beslag neemt.

Als je echt geen verstand hebt van boekhouding, dan is het slim om sowieso een boekhouder in te schakelen. Al is het alleen maar voor advies en hulp bij de boekhouding. Na verloop van tijd weet je zelf beter wat je moet bijhouden en registeren. Dan is het makkelijker om de boekhouding zelf uit te voeren.

zzp boekhouder

Boekhouder gezocht voor boekhouding zzp’er? Bespaar op de kosten!

Op zoek naar een boekhouder? Boekhouders helpen met je administratie en zijn op de hoogte van alle mogelijke aftrekposten. Zo bespaar je uiteindelijk zelfs geld!

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Na de offerteaanvraag ontvang je zo snel mogelijk offertes van boekhouders in jouw regio: gratis en helemaal vrijblijvend! Dat betekent dat je helemaal nergens aan vast zit. Kies de boekhouder met het beste aanbod om te besparen op de kostprijs.

Gratis offertes vergelijken