Besparen op uitbesteden debiteurenbeheer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Debiteurenbeheer

Je hebt er altijd mee te maken: klanten die openstaande facturen nog moeten betalen. Het is gemakkelijk om het overzicht van deze debiteuren kwijt te raken, waardoor je inkomsten misloopt. Het uitbesteden van je debiteurenbeheer aan een specialist heeft daarom vele voordelen.

Wat is debiteurenbeheer? Hoeveel kost het? Op deze pagina vind je de antwoorden op deze en andere vragen over het uitbesteden van debiteurenbeheer.

Debiteurenbeheer: een samenvatting

 • Debiteurenbeheer is de administratie van klanten die facturen nog moeten betalen.
 • Goed beheer is belangrijk, zodat je weet welke inkomsten je nog moet krijgen.
 • Het uitbesteden van debiteurenbeheer begint vanaf een vast bedrag van €45,- per maand en daarnaast nog rond de €1,50 per handeling (factuur versturen, betalingsherinnering etc.).

administratie salaris

Wat is debiteurenbeheer?

Als ondernemer heb je altijd te maken met klanten die facturen nog moeten betalen, ook wel debiteuren genoemd. Het is belangrijk om de debiteuren goed bij te houden in je administratie, anders loop je het risico inkomsten mis te lopen. Met goed debiteurenbeheer weet je zeker dat openstaande rekeningen op tijd betaald worden.

Wanneer schakel je een specialist in?

Ten eerste is het goed bijhouden van de debiteuren een klus die veel tijd kost. Door het uit te besteden aan een specialist, kan jij je tijd aan andere zaken besteden. Je hebt geen last meer van dubieuze debiteren, rekeningen die niet betaald worden. Ten tweede wil je als ondernemer natuurlijk een goede band met je klant behouden. Door je debiteurenbeheer uit te besteden, hoef jij het met je klanten niet over openstaande facturen te hebben.

Waarom is debiteurenbeheer belangrijk?

Als ondernemen heb je altijd te maken met klanten die je geld verschuldigd zijn. Waarom is debiteurenbeheer belangrijk? Alleen wanneer je alle debiteuren goed bijhoudt heb je een goed overzicht van alle rekeningen die nog openstaan en weet je zeker dat alles betaald wordt. Een verkoop is pas afgerond op het moment daadwerkelijk op je rekening staat.

Met het uitbesteden van debiteurenbeheer hoef je je zelf geen zorgen meer te maken over openstaande facturen. De debiteurenspecialist zorgt ervoor dat alles op tijd betaald wordt. Daarnaast behoud je zelf een goede relatie met de klant, omdat je zelf niet achter het geld aan hoeft wanneer de klant niet betaalt.

Voordelen van uitbesteden debiteurenbeheer

De voordelen van het uitbesteden van debiteurenbeheer:

 • Goed debiteurenbeheer zorgt voor een schrikeffect bij de klant. De specialist stuurt op tijd betalingsherinneringen naar debiteuren, zodat er eerder betaald wordt.
 • Wanneer betaling toch nog uitblijft, is het opstarten van een gerechtelijk procedure gemakkelijker wanneer je een debiteurenspecialist hebt ingeschakeld.
 • Bij een gerechtelijke procedure wordt alles voor je geregeld: van incasso tot vonnis.
 • Je behoudt zelf een betere relatie met je klanten.
 • Je houdt veel meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Zeker weten dat openstaande facturen betaald worden?

Vind gemakkelijk een specialist voor het uitbesteden van debiteurenbeheer!

Wat kost debiteurenbeheer?

De kosten van debiteurenbeheer uitbesteden zijn van een aantal factoren afhankelijk. Als eerste is de keuze voor een servicepakket bepalend voor de prijs. Kies je voor een compleet servicepakket, dan betaal je een vast bedrag vanaf €45,- per maand en €1,50 per handeling, zoals een betalingsherinnering versturen of telefonische opvolging. Wanneer een incasso bij debiteuren nodig is, of zelf beslagmaatregelen krijg je korting op de kosten van die handelingen wanneer je voor een servicepakket gekozen hebt.

Kies je niet voor een servicepakket, dan betaal je €4,- per handeling. Daarnaast zijn ook de kosten hoger voor een incasso of voor beslagmaatregelen.

In de praktijk kiezen de meeste mensen voor het servicepakket bij debiteurenbeheer uitbesteden. Dan heb je zelf echt nergens omkijken naar een weet je zeker dat alles goed geregeld wordt. Daarnaast levert goed debiteurenbeheer ook geld op, omdat alle rekeningen dan wel betaald worden.

Kosten debiteurenbeheer 2024

DienstMet servicepakketZonder servicepakket
DebiteurenbeheerderVanaf €45,- per maand plus €1,50 per handeling€4,00 per handeling of 4 tot 6% van het factuurbedrag
Incasso onbetwistGratisNo cure no pay
Incasso betwistVanaf €500,-Vanaf €800,-
BeslagmaatregelenVanaf €275,-Vanaf 375,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren.

Debiteurenbeheer uitbesteden, welke werkzaamheden?

Wat doet een debiteurenbeheerder? De specialist houdt zich bezig met alle activiteiten die ervoor zorgen dat klanten hun openstaande facturen betalen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

 • Het opstellen, verwerken en registreren van facturen
 • Een goede afhandeling van betalingsachterstanden
 • Het versturen van schriftelijke of telefonische betalingsherinneringen of aanmaningen
 • Het treffen van betalingsregelingen
 • Het oplossen van betalingsgeschillen
 • Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden voor het vorderen van betalingen
 • Het uitvoeren van een incasso of een gerechtelijke procedure.

Tips voor jouw debiteurenbeheer

Het bijhouden van je debiteuren is een belangrijk onderdeel van een onderneming hebben. Met deze tips

 • Een goede administratie is natuurlijk erg belangrijk om goed debiteurenbeheer te kunnen doen.
 • Maak altijd duidelijke afspraken met de klant over het te betalen bedrag en de betalingstermijn.
 • Wacht niet te lang met het versturen van facturen.
 • Neem bij het uitblijven van betaling snel contact op met de klant.
 • Probeer bij betalingsproblemen deze op te lossen door een betalingsregeling.
 • Gebruik speciale software om je debiteurenbeheer gemakkelijker te maken.
 • Wanneer betaling van een factuur uitblijft, kan je de btw die op die factuur vermeld staat terugvorderen van de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie.

administratie salaris

Besparen op debiteurenbeheer? Gratis offertes vergelijken!

Wanneer je een bedrijf hebt, is het belangrijk dat al je facturen op tijd betaald worden. Anders mis je inkomsten. Met het uitbesteden van debiteurenbeheer weet je zeker dat alle rekening betaald worden, zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare debiteurenbeheerder?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken, kies je eenvoudig en snel de beste specialist bij jou uit de buurt. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken