Financieel advies nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Financieel advies

Kun je wel wat financieel advies gebruiken? Schakel dan een financieel adviesbureau in. Of je nu advies nodig hebt als particulier of geïnteresseerd bent in financieel advies voor het mkb: schakel een financieel adviseur in.

Op deze pagina lees je meer over financieel advies. Wanneer schakel je een financieel adviesbureau in en waarom is financieel advies voor particulieren zo belangrijk?

Financieel advies: samenvatting

 • De kosten voor financieel advies liggen tussen de €40,- en de €80,- per uur.
 • Een boekhouder geeft advies aan particulieren en zakelijke klanten.
 • Advies kan onder andere gaan over belangrijke financiële beslissingen, belasting, starten van een eigen bedrijf, pensioen en afsluiten van hypotheken.
 • Alleen de kosten voor hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de belasting.

Waarom financieel advies?

Voor financieel advies kun je terecht bij veel verschillende boekhouders. Maar wanneer komt financieel nu van pas? Veel mensen vragen om financieel advies bij een scheiding. De hele financiële situatie verandert en het is dan goed om te kijken hoe je ervoor staat. Ook als je een plan voor later wilt opstellen, of als je overweegt een huis te kopen komt de hulp van een financieel adviesbureau zeker van pas.

Waarom een adviesbureau inschakelen voor financieel advies?

 • Omdat je gaat scheiden en je financiële situatie verandert.
 • Wanneer je een huis wilt kopen en meer wilt weten over de hypotheek.
 • Voor het starten van een eigen onderneming.
 • Omdat je een plan voor later wilt opstellen.

financieel advies

Wat kost financieel advies?

De kosten voor een boekhouder en daarbij financieel advies lopen enorm uiteen. Dat komt omdat de prijs grotendeels afhankelijk is van het advies waar je om vraagt. Wil je een hypotheek afsluiten? De prijzen hiervoor lopen uiteen van €1.500,- tot €3.000,-. Voor een duidelijke prijsindicatie vraag je het beste gratis offertes aan.

Hieronder lees je wel wat het gemiddelde uurtarief van financieel adviseurs is. Voor een adviseur die net start ligt het uurtarief rond de €40,- tot €45,-. Voor een adviseur met ervaring liggen de kosten iets hoger, rond de €50,- per uur. Kies je voor een zeer ervaren adviseur, houd dan rekening met kosten rond de €80,- per uur.

Kosten financieel advies: tarieven boekhouders 2024

Ervaring boekhouderGemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder€40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring€50,-
Zeer ervaren boekhouder€80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven incl. btw.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijzen van een financieel adviesbureau lopen enorm uiteen. Dat komt omdat de prijs afhankelijk is van heel veel verschillende factoren. Allereerst speelt het uurtarief een grote rol: hoe meer ervaren de expert is, des te hoger het uurtarief.

Daarnaast speelt ook het vraagstuk een rol. Hoe complexer de situatie, des te hoger de kosten. Daardoor zijn de kosten voor een bedrijf vaak hoger dan voor particulieren.

De totale kosten van financieel advies zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de adviseur.
 • Het financieel advies waar je om vraagt.
 • Hoe complex je vraagstuk is.
 • Het verschil tussen een bedrijf en een particulier.

Is financieel advies aftrekbaar?

Hoe zit het eigenlijk: zijn de kosten voor financieel advies aftrekbaar? In veel gevallen is het financieel niet aftrekbaar. Dit is wél het geval voor een hypotheekadvies.

De advieskosten die je maakt voor een hypotheekadvies zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het gaat om een maximum bedrag van €3.650,- per belastingplichtige. Wordt er in ditzelfde gesprek ook advies gegeven met betrekking tot andere kwesties, zoals een scheiding of lijfrente, dan zijn deze kosten niet aftrekbaar. De financieel adviseur moet de kosten voor de verschillende adviezen daarom apart in rekening brengen.

Goed financieel advies tegen de scherpste prijs!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

financieel adviesbureau

Financieel advies: voor wie?

Financieel advies is beschikbaar voor particulieren, bedrijven, zzp’ers en mkb’ers. Het soort advies verschilt wel per doelgroep. Voor particulieren gaat het veelal voor advies bij het kopen van een huis of bij ontslag.

Bij ondernemers en bedrijven gaat het vooral om advies bij de belastingaangifte of het opstellen van de jaarrekening.

Hieronder lees je wie een financieel adviesbureau kan inschakelen voor financieel advies.

Financieel advies particulieren

Financieel advies geeft particulieren duidelijk inzicht. Ben je ontslagen en weet je even niet hoe nu verder? Een adviseur geeft ook financieel advies bij ontslag. Zo weet je op welke regelingen je recht hebt. Daarnaast vragen particulieren vaak advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een adviseur vertelt je precies hoeveel je kan lenen, wat het hypotheekbedrag is en wat je nodig hebt om een hypotheek af te kunnen sluiten.

Een particulier kan financieel advies vragen bij:

 • het afsluiten van een hypotheek;
 • ontslag;
 • een scheiding;
 • een nalatenschapsplanning;
 • het pensioen;
 • financiële gevolgen na overlijden;
 • belastingaangifte.

Financieel advies voor zzp’ers en mkb

Ook zzp’ers en mkb’ers hebben baat bij financieel advies. Zo zijn bedrijven en ondernemingen vaak verplicht om hun boekhouding goed bij te houden. Een ondernemer kan de boekhouding volledig uitbesteden aan een financieel adviseur, maar ze kunnen er ook voor kiezen om advies te vragen voor de boekhouding. Zo weet je als ondernemer zeker dat je geen posten vergeet of overslaat. Je voorkomt dus problemen met de belastingdienst!

Bedrijven en ondernemers kunnen onder andere financieel advies vragen bij:

 • de jaarrekening;
 • hun belastingaangifte;
 • het starten van een onderneming.

Dit zijn slechts een aantal van de taken van een boekhouder. Lees meer over de werkzaamheden van een boekhouder.

Financieel adviseur inschakelen?

Vergelijk offertes en vind eenvoudig een adviseur bij jou in de buurt!

Hoe vind ik een goede financieel adviseur?

Als je om financieel advies vraagt, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de adviseur kunt vertrouwen. Je bespreekt immers persoonlijke kwesties.

Hoe herken je een goede adviseur?

 • 1. Let op het specialisme van de adviseur. Als particulier heeft het weinig zin om extra te betalen voor een adviesbureau dat gespecialiseerd is in bedrijven en ondernemers. Vraag jezelf daarom eerst af waar je advies over wil en zoek een adviseur die hierin gespecialiseerd is.
 • 2. Hoe wordt de prijs opgesteld? Gaat het om een uurtarief of een totaalprijs? En als het wel gaat om een uurtarief: hoeveel uren verwacht de adviseur bezig te zijn? Bij sommige adviesbureaus betaal je extra voor het beantwoorden van telefoontjes en mailtjes die je tussendoor stuurt. Houd hier rekening mee bij het vergelijken van offertes.
 • 3. Vertrouw je gevoel: je bespreekt vaak persoonlijke kwesties, dus je moet de adviseur kunnen vertrouwen. Als je gevoel je direct al tegenspreekt dan is het slim om verder te zoeken.

Besparen op kosten financieel adviesbureau: handige tips!

Financieel advies is enorm waardevol, maar voor veel mensen is het inschakelen van een adviesbureau toch erg duur. Er zijn verschillende manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies dus voor een expert bij jou in de buurt en vergelijk altijd de prijzen van meerdere adviseurs.

Zo bespaar jij op de kosten van een financieel adviesbureau:

 • Kies altijd voor een adviseur bij jou in de buurt. Als je regelmatig bij je adviseur langsgaat bespaar je dus op de reiskosten.
 • Ga zelf op onderzoek uit. Door voorafgaand aan het adviesgesprek zelf ook op de hoogte te zijn van de mogelijkheden, verloopt het gesprek een stuk soepeler en sneller.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere adviseurs en kies de expert met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40%!

financieel adviseur

Financieel advies nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heb je financieel advies nodig? Twijfel dan niet en schakel een adviesbureau in. Zo weet je zeker dat je kwalitatief advies krijgt waarmee je verder kunt! Op zoek naar een financieel expert bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in de regio. Vergelijk de offertes en kies zo voor de expert met het beste aanbod: je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! Bovendien is de aanvraag gratis en helemaal vrijblijvend, dus zit je nergens aan vast. Start daarom vandaag nog met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken