Wat kost uitbesteden belastingaangifte?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - vrijblijvend

Kosten belastingaangifte

Wil je de belastingaangifte van je bedrijf laten doen? Of weet je als particulier niet goed welke aftrekposten je kunt benutten bij je belasting? Schakel dan professionele belastingaangiftehulp tegen aantrekkelijke kosten in!

Op deze pagina lees je alles over wat een fiscalist voor jou of je bedrijf kan doen en wat de kosten zijn. Met professionele hulp bij je belasting weet je zeker dat alles goed ingevuld wordt en dat je optimaal gebruikmaakt van aftrekposten. Vind eenvoudig een goedkope specialist voor je belasting!

Kosten belastingaangifte: alle info op een rij

 • Belastingaangifte is verplicht voor particulieren en ondernemers.
 • Een particulier doet elk jaar inkomstenbelasting.
 • Ondernemers moeten, afhankelijk van de bedrijfsvorm, meer belastingaangiftes doen, bijvoorbeeld: inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting.
 • De kosten per type aangifte voor ondernemers beginnen vanaf €35,-. Het laten doen van de inkomstenbelasting voor particulieren kost rond de €40,-.

Belastingaangifte voor bedrijven, zzp-ers én particulieren

Als particulier moet je jaarlijks aangifte van je inkomstenbelasting te doen. Als ZZP’er of andere ondernemer moet je rekening houden met meer belastingaangiftes. Zowel persoonlijke als zakelijke belastingaangifte is niet altijd gemakkelijk. Een belastingexpert is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en weet hoe je optimaal profiteert van fiscale voordelen.

Wat zijn kosten voor bedrijven & zzp’ers

Wil je de belastingaangifte van je bedrijf laten doen? Als ZZP’er of andere ondernemer moet je aangifte doen van de omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van de tarieven van het laten doen van je zakelijke belastingaangifte. Het laten doen van de aangifte van de omzetbelasting kost bijvoorbeeld gemiddeld €35,- per keer.

Wil je de aangifte van de loonbelasting laten doen door een belastingadviseur?

Houd dan rekening met tarieven van gemiddeld €32,50 per medewerker per maand. Het laten doen van de dividendbelastingaangifte heeft een gemiddelde prijs van €55,- per keer. In de volgende prijstabel vind je meer voorbeelden van tarieven.

Kosten uitbesteden belastingaangifte voor bedrijven 2024

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (excl. btw) *
Aangifte inkomstenbelastingMeestal onderdeel van een pakket
Aangifte omzetbelasting€35,00 per keer
Aangifte loonbelasting€32,50 per medewerker per maand
Aangifte vennootschapsbelasting€75,00 per keer
Aangifte dividendbelasting€55,00 per keer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief btw. Prijzen kunnen per boekhouder verschillen.

Waar zijn de totale kosten voor jouw bedrijf van afhankelijk?

De prijs van belastingaangiftehulp voor je bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van de belangrijke factoren is de grootte van je bedrijf. Hoe meer medewerkers, hoe hoger de tarieven van belastingaangiftehulp. Uiteraard is ook het aantal diensten dat je afneemt van invloed op de prijs. Sommige adviseurs bieden complete pakketten aan. Ten slotte bepalen belastingadviseurs hun eigen tarieven. Het is dus altijd verstandig om offertes te vergelijken!

De totale prijs van de aangifte van jouw bedrijf is van de volgende factoren afhankelijk:

 • Het tarief van je belastingkantoor
 • Het aantal medewerkers van je bedrijf
 • De diensten die je afneemt

tarieven belastingaangifte laten doen

Welke zakelijke kosten zijn aftrekbaar van de belasting?

Moet je belastingaangifte doen en wil je weten welke zakelijke kosten aftrekbaar zijn van de belasting? De kosten die je maakt voor zakelijke telefoongesprekken thuis, het aanschaffen van werkkleding en zakelijke reiskosten met het openbaar vervoer zijn volledig aftrekbaar. De kosten voor een werkruimte in je woning mag je slechts in sommige gevallen aftrekken van de belasting.

Het is ingewikkeld om zelf allemaal uit te zoeken welke posten je wel en niet mag aftrekken. Een adviseur weet precies welke aftrekposten je als ZZP’er kunt benutten een geeft je graag hulp bij je belastingaangifte. Wil je meer weten over zakelijke aftrekposten? Kijk op de site van de Belastingdienst voor een overzicht.

Hulp nodig bij het invullen van je zakelijke belastingaangifte?

Vergelijk offertes en vind eenvoudig een goedkope adviseur!

Wat zijn de kosten van belastingaangifte particulier?

Wil je als particulier je aangifte inkomstenbelasting laten doen door een ervaren adviseur? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs die je voor belastingaangiftehulp moet betalen. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen van het laten doen van een particuliere belastingaangifte. De tarieven beginnen bij €40,- per persoon en voor inwonende studerende kinderen vanaf €20,-.

Wanneer je in het afgelopen jaar gescheiden bent, is je belastingaangifte ingewikkelder. Een adviseur hanteert dan ook een hogere prijs vanaf €120,- per aangifte. De voorwaarden en tarieven kunnen per adviseur sterk verschillen.

Kosten particuliere belastingaangifte 2024

WerkzaamhedenGemiddelde kosten (incl. btw) *
Aangifte inkomstenbelasting (excl. fiscaalpartner)Vanaf €40,- per persoon
+ Aangifte inkomstenbelasting kind (inwonend en studerend)Vanaf €20,- per kind
Aangifte bij echtscheidingVanaf 120,- per aangifte

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, maar exclusief eventuele voorrijkosten (bij huisbezoek door belastingadviseur). Prijzen kunnen per belastingadviseur sterk verschillen.

Welke factoren bepalen de kosten voor jouw persoonlijke belastingaangifte?

De prijs van het laten doen van je particuliere belastingaangifte is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zo is de aangifte ingewikkelder wanneer je een koophuis hebt. De tarieven zijn dan vaak hoger. Na een echtscheiding, verkoop of aankoop van een woning liggen de prijzen van het laten doen van je belastingaangifte ook hoger.

Daarnaast is ook het aantal gekozen diensten van invloed op de prijs. Wil je een consult aan huis? Houd dan rekening met voorrijkosten. De kosten voor het inhuren van een belastingadviseur verdien je meestal weer terug, omdat de adviseur optimaal gebruikmaakt van de aftrekposten.

uitbesteden belastingaangifte

Wat zijn de prijzen voor overige diensten van een boekhouder?

Wil je als ZZP’er of andere ondernemer minder tijd kwijt zijn aan je financiële administratie? Een boekhouder biedt niet alleen hulp bij het invullen van je belastingaangiftes. Wil je meer weten over de andere kosten van boekhouders?

 • Wanneer je een boekhouder de salarisadministratie van je bedrijf laat doen, maakt hij alle loonstroken en zorgt hij ervoor dat je medewerkers op tijd betaald worden.
 • Een goede boekhoudspecialist geeft je deskundig financieel advies of kansen en mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien.
 • Het opstellen van de jaarrekening van een bv is een ingewikkelde klus, die een boekhouder altijd correct uitvoert.
 • Met goed debiteurenbeheer door een boekhouder loop je geen inkomsten meer mis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de werkzaamheden van een boekhouder. Een boekhouder kan je helpen bij verschillende klussen, lees je daarom goed in wat een boekhouder voor je kan betekenen.

Zijn de kosten voor het uitbesteden van de belastingaangifte aftrekbaar?

Heb je besloten om de aangifte inkomstenbelasting te laten doen door een ervaren fiscalist? Houd er dan rekening mee dat je de kosten die je maakt voor de hulp bij je belastingaangifte niet als aftrekpost kunt gebruiken. Bij een particuliere aangifte zijn er wel andere aftrekposten.

Heb je een eigen woning?

De hypotheekrente en periodieke betalingen voor erfpacht kun je aftrekken. Verder zijn sommige giften aan goede doelen, studiekosten en reiskosten van en naar werk met het openbaar vervoer in te zetten als aftrekkosten. Ook ziektekosten zijn in sommige gevallen als aftrekpost in te zetten. Op de website van Nibud vind je meer informatie.

kosten belastingaangifte

Gratis offertes voor belastingaangifte ontvangen

Het doen van de belastingaangifte is voor veel mensen niet iets waar ze naar uitkijken. Zowel voor particulieren als voor bedrijven of een ZZP’er gaat er veel tijd in het aangeven van de belasting zitten. Bovendien moet je op de hoogte zijn van veel wetten en regels. Kies daarom voor professionele hulp. Dan weet je zeker dat je belasting goed is ingevuld en wat je terugkrijgt of moet betalen.

Vraag offertes aan voor professionele belastingaangiftehulp tegen aantrekkelijke tarieven. De prijsopgaven zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. Vergelijk en vindt eenvoudig de fiscalist met de beste tarieven.

Gratis offertes vergelijken