Vind de beste boekhouder bij jou in de buurt!

Gratis & vrijblijvend

Kosten boekhouder

Ben je benieuwd naar de prijzen van een boekhouder? Op deze pagina lees je meer over het uurtarief, de mogelijkheden voor uitbesteden en of de kosten aftrekbaar zijn. Daarnaast vertellen we meer over de kosten voor een klein bedrijf, MKB, groot bedrijf en particulier. Zo krijg je een goed beeld van de kosten van een boekhouder.

Bespaar op de kosten van het inhuren van een boekhouder door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes en kies het beste boekhoudkantoor voor het beste uurtarief of all-in prijs. Deze dienst is er zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Wat kost een boekhouder?

Een boekhouder verzorgt de gehele boekhouding voor jou. Kies bijvoorbeeld voor het uitbesteden van het grootboek of de aangifte van de inkomstenbelasting. De kosten beginnen bij enkele tientjes per uur, maar lopen op bij een ervaren specialist. Bespaar op de kosten door offertes van boekhouders te vergelijken.

Prijstabel: uurtarief boekhouder

Ervaring boekhouder Gemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder €40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring €50,-
Zeer ervaren boekhouder €80,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van boekhouders uit je omgeving.

kosten boekhouder

Kosten boekhouder fiscaal aftrekbaar?

Een vraag die de boekhouders uit ons netwerk vaak krijgen, is of de kosten voor een boekhouder fiscaal aftrekbaar zijn. Helaas is niet het geval. Wat je wel kunt aftrekken van de belasting is de btw die je betaalt aan de specialist. De boekhouder rekent btw over het uurtarief en die kun je wel aftrekken van de belasting. Daarnaast is het mogelijk om de kosten af te trekken die je maakt als je advies inwint over de financiële haalbaarheid van een onderneming. Over het fiscaal aftrekken van de kosten lees je meer op de website van de Belastingdienst.

Benieuwd naar de kosten van een boekhouder?

Vraag gratis offertes aan bij verschillende boekhouders uit onze bedrijvengids.

Wat kost een boekhouder per uur?

Het gemiddelde uurtarief voor een startende boekhouder ligt tussen de €40,- tot €45,- per uur. Wanneer de vakspecialist meer ervaren is, is het uurtarief hoger. Denk dan aan een gemiddeld uurtarief van €50,- tot €80,- voor zeer ervaren boekhouders. Voor een boekhouder met een paar jaar ervaring is het uurtarief ongeveer €50,-.

Wat kost een boekhouder per maand?

De kosten voor een boekhouder per maand zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Wil je de gehele boekhouding uit handen geven of alleen de omzetaangifte laten doen door een professional. De gehele boekhouding kost meer tijd, hierdoor zijn de kosten ook hoger per maand.

Wat kost een boekhouder per jaar?

Benieuwt wat een boekhouder per jaar kost voor een klein bedrijf, MKB of groot bedrijf? De gemiddelde kosten beginnen vaak bij €500,- per jaar en lopen op wanneer je meer klussen uitbesteedt. De kosten per jaar zijn afhankelijk van de werkzaamheden, hoe ingewikkeld jouw boekhouding is en de tijd dat de boekhouder ermee bezig is. Voor een klein bedrijf zijn de kosten per jaar minder hoog dan bij een MKB of grote onderneming.

Kosten boekhouder voor eenmanszaak

Heb je een eenmanszaak? Dan weet je ook hoeveel werk de administratie is van een eenmanszaak en hoe belangrijk het is dat dit goed gebeurd. Wanneer je weinig kennis hebt van boekhouden of er niet genoeg tijd voor hebt, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Wil je de complete boekhouding van je eenmanszaak uit handen geven of laat je alleen de jaarrekening opstellen? De totale kosten zijn afhankelijk van de onderdelen die je door de boekhouder laat afhandelen. De gemiddelde kosten zijn rond de €60,- tot €80,- per maand.

uurtarief boekhouder

Boekhouder voor klein bedrijf?

Naast het opstellen van de jaarrekening, het bijhouden van het grootboek en debiteurenbeheer heb je bij een MKB ook nog te maken uitgebreidere financiële administratie. De boekhouding van een klein bedrijf neemt vaak meer tijd in beslag dan in het geval van een eenmanszaak. Zaken als salarisadministratie, veel facturen en een groter grootboek komen er dan bij. De kosten zijn daarom hoger, maar deze verdienen zich terug door een goede boekhouding. Laat het betalen van facturen bijvoorbeeld over aan een boekhoudkantoor, zodat je je daar niet meer mee bezig hoeft te houden.

Heb je een stichting? Lees hier meer over boekhouding stichting.

Boekhouder voor bv of vof?

Heb je een bv of vof? Dan heb je te maken met veel financiële administratie. Alleen al voor de Belastingdienst moet er veel ingediend worden, denk aan inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Het opstellen van een jaarrekening en toelichting is verplicht voor een bv of vof. Het is mogelijk om een all-in-prijs af te spreken wanneer je kiest voor uitbesteden, een bedrag per maand of juist een uurtarief. Afhankelijk van de grootte, de werkzaamheden en hoe ingewikkeld de boekhouding is het soms verstandig om te kiezen voor een vast tarief. Dan heb je niet te maken met onverwachte hoge kosten.

Kosten per onderdeel van boekhouding

Ben je een particulier en kom je niet uit de btw-aangifte? Kies voor het uitbesteden van de aangifte. De boekhouder weet precies welke aftrekposten er aantrekkelijk zijn voor jou en vult de aangifte correct in. Dit kan je veel geld schelen. Vraag eenvoudig gratis offertes aan om de prijzen te vergelijken van boekhouders. De prijs voor jaarrekeningen voor een bv is ongeveer €450,-. De salarisadministratie kost ongeveer €15,- per loonstrook. Ben je zzp’er en wil je de belastingaangifte uitbesteden? De prijzen voor belastingaangifte beginnen vanaf €250,-.

Prijstabel: prijs per onderdeel boekhouding

Onderdeel van boekhouding Vanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulier Gratis offertes aanvragen
Belastingaangifte W-biljet (ZZP/ondernemer) Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bv Vanaf €450,-
Salarisadministratie Vanaf €15,- per loonstrook
Debiteurenbeheer Gratis offertes aanvragen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk afhankelijk zijn van de situatie, denk aan een particulier, zzp’er of groot bedrijf. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vraag gratis offertes aan!

Vergelijk de offertes en vind een boekhouder uit jouw regio!

Bespaartips

Als startende ondernemer wil je natuurlijk graag besparen op de kosten van het uitbesteden van werkzaamheden. Vooral in de opstartperiode. Maar ook later blijft besparen op de kosten belangrijk. Let op een aantal zaken als je een goedkope boekhouder zoekt. Wat zijn de werkzaamheden? Ga je zelf je facturen inboeken en laat je de boekhouder alleen controleren? En hoeveel uur werkt de specialist aan jouw administratie? Door zelf een aantal taken op je te nemen, bespaar je op de uiteindelijke kosten.

Andere manieren op te besparen zijn door er voor te zorgen dat je een zakelijke rekening hebt die je niet gebruikt voor privé-uitgaven. De kosten moeten dan namelijk allemaal uitgezocht worden in verband met de btw-aftrek.

Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

Heb je een boekhouder of accountant nodig? Dan wil je vast besparen op het uurtarief. Dit doe je eenvoudig door meerdere offertes van boekhouders met elkaar te vergelijken. Vraag prijsoffertes aan via het offerteformulier.

Uitbesteden van salarisadministratie, opstellen van financiële rapportages, indienen van de belastingaangiften of de complete boekhouding. Het is allemaal mogelijk! Je ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes met een scherpe prijs. Vergelijk de aanbiedingen op aanbod, voorwaarden en prijs en kies de boekhouder die bij je past. Deze dienst is zowel voor het uitbesteden van de boekhouding van ondernemers, als zzp’ers, maar ook voor particulieren.

Gratis offertes vergelijken