Besparen op kosten salarisadministratie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - vrijblijvend

Kosten salarisadministratie

Wil je de salarisadministratie van je bedrijf uitbesteden? Een goede keuze! Je bent dan vast benieuwd naar de kosten van het uitbesteden van de administratie. Op deze pagina vind je informatie over de tarieven van salarisadministrateurs. Een salarisadministrateur neemt je veel werk uit handen. Hij maakt loonstroken en houdt de onkosten bij. Je weet zeker dat je medewerkers op tijd betaald krijgen. Daarnaast is een administrateur goed op de hoogte van alle wet- en regelgeving.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van het laten doen van de salarisadministratie. Je krijgt niet alleen een goed beeld van de totale kosten, maar ook de kosten per ondeel en per medewerker.

Kosten salarisadministratie: korte samenvatting

  • Een salarisadministrateur hanteert vaak een vaste prijs per medewerker. Deze prijs begint vanaf €20,-. Daarnaast wordt er nog een bedrag tussen de €5,- en €12,50 per medewerker gerekend per loonstrook (per maand dus).
  • Extra werkzaamheden, zoals een SEPA-bestaalbestand of koppeling met het pensioenfonds, kosten extra.
  • De loonkosten per medewerker hangen af van het aantal medewerkers. Voor een bedrijf tussen de 0 tot 25 medewerkers is dit ongeveer €10,- per maand per medewerker en voor een bedrijf met 51 tot 100 medewerkers ongeveer €8,-.

administratie salaris uitbesteden

Wat zijn tarieven salarisadministratie uitbesteden?

De meeste salarisadministrateurs hanteren vaste kosten voor de loonadministratie per bedrijf en per werknemer vanaf €20,-. Het laten opstellen van een salarisstrook of loonstrook heeft vervolgens een prijs tussen €5,- en €12,50 per medewerker per maand.

Daarnaast moet je rekening houden met optionele kosten. De koppeling van een salarisstrook met een pensioenfonds heeft bijvoorbeeld een gemiddelde prijs van €2,50 per maand. Wil je dat de administrateur ook het salaris uitbetaalt? Houd dan rekening met hogere kosten voor de administratie van het salaris.

Waar worden de tarieven voor de administratie van salaris door beïnvloed?

Ieder administratiekantoor een eigen uurtarief voor het verwerken van de salarisadministratie. Ook vragen niet alle bureaus eenmalige kosten of kun je gebruikmaken van staffels.

In de volgende prijstabellen vind je een handig overzicht van alle gemiddelde prijzen voor de loonadministratie.

Salarisadministratie kosten voorbeeld 2024

WerkzaamhedenGemiddelde tarieven *
Eenmalige kosten
Eenmalige administratiekosten per bedrijfVanaf €20,-
Eenmalige administratiekosten per werknemerVanaf €20,-
Maandelijkse kosten
Loonstrook per medewerker per maand€5,00 tot €12,50 per maand **

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

Goedkope administrateur gezocht voor de salarisadministratie?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de salarisverwerking!

Optionele kosten salarisadministratie 2024

Omschrijving dienstTarieven *
SEPA-betaalbestand aanmaken€2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds€2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds inrichten€20,- eenmalig
Excel journaalposten aanmaken€2,50 per maand, per medewerker

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor enorm verschillen.

kosten salarisadministratie

Wat zijn de loonadministratiekosten per medewerker?

De kosten van het opzetten van de salarisadministratie zijn afhankelijk van het aantal medewerkers dat je bedrijf heeft. Administratiebureaus voor salarisverwerking werken vaak met staffels. Dat houdt in dat de kosten loonadministratie per medewerker lager worden wanneer je meer werknemers hebt.

In de volgende prijstabel vind je gemiddelde prijzen van staffeltarieven. Heb je een klein bedrijf met minder dan 25 werknemers? Dan betaal je een prijs van gemiddeld €10,- per werknemer voor het maken van een loonstrook en de administratie van hun salaris.

Heb je een bedrijf met 51 tot 100 werknemers die salaris krijgen? Dan liggen de prijzen voor de salarisverwerking op gemiddeld €8,- per werknemer en salarisstrook. Grote bedrijven met meer dan 100 werknemers betalen gemiddeld een prijs van €7,50 per werknemer voor de administratie van het salaris. In de volgende prijstabel vind je meer prijsinformatie.

Staffeltarieven voorbeeld 2024

Aantal medewerkersKosten per medewerker *
0-25 werknemers€10,-
26-50 werknemers€9,-
51-100 werknemers€8,-
100+ werknemers€7,50

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw per maand. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

Bespaar tot 40% op de kosten van je salarisadministratie!

Vraag offertes aan, vergelijk en kies de salarisadministrateur met de beste prijs.

Wat zijn de kosten overige diensten administratiekantoor?

Een administratiekantoor kun je naast de salarisadministratie voor meer taken inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van de belastingaangifte, het uitbesteden van het debiteurenbeheer of het opstellen van de jaarrekening van je bv.

Wil je weten hoe je je onderneming financieel gezond houdt of heb je advies nodig over een financiële beslissing of salaris? Het administratiekantoor geeft je graag deskundig financieel advies.

De kosten van de boekhouder zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt bij het administratiekantoor. Hoe meer diensten je laat uitbesteden, hoe hoger de administratiekosten over het algemeen zijn. Wel houd je meer tijd over die je kunt besteden aan je bedrijf.

Lees ook meer over salarisadministratie DGA.

salarisverwerking

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten van je salarisadministratie

Wil je je salarisadministratie uitbesteden? Een uitstekende keuze! De administratie rondom salarisverwerking kost veel tijd die je beter aan je bedrijf wilt besteden. Bovendien is de wet- en regelgeving van salarisverwerking ingewikkeld. Een salarisadministrateur is van alle wetten en regels rondom de administratie van het salaris goed op de hoogte. Hij maakt een salarisstrook en houdt alle onkosten van je medewerkers bij. Ook de loonbetalingen en het maken van een jaaropgave behoren tot de mogelijkheden.

Alle salarisadministratiebureaus hanteren eigen tarieven. Het loont daarom om meerdere offertes van het uitbesteden van de administratie rond het uitbetalen van salaris met elkaar te vergelijken. Vul het offerteformulier in en je ontvangt maximaal 6 offertes. Vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de administratiekosten!

Gratis offertes vergelijken