Op zoek naar een salarisadministrateur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - vrijblijvend

Salarisadministrateur

Een salarisadministrateur voert jouw loonadministratie uit. Deze bestaat onder andere uit het uitbetalen van de lonen, maar ook het controleren en bijhouden van de loonstaten. Door deze loonadministratie uit te besteden weet je zeker dat alles klopt, dat betalingen op tijd zijn en houd je zelf meer tijd over.

Overweeg jij je salarisadministratie uit te besteden? Op deze pagina lees je precies wat een salarisadministrateur doet en waarom het slim is de loonadministratie uit handen te geven. Tot slot geven we je tips, zodat je zeker weet dat je een goede administrateur kiest.

Salarisadministrateur: belangrijkste informatie op een rij

 • Een salarisadministrateur voert jou salarisadministratie uit. Dit bestaat uit het bijhouden van de loonstaten, loonstruiken, uitbetalen van de lonen en meer.
 • Met een salarisadministrateur houd je zelf meer tijd over voor andere werkzaamheden en voorkom je problemen met de belastingdienst of je medewerkers.
 • De salarisadministratie is complex en de regels veranderen continu. Met een salarisadministrateur in dienst hoef jij je hierin niet te verdiepen.
 • Je betaalt gemiddeld €40,- tot €45,- per uur voor het inhuren van een salarisadministrateur.
 • Salarisadministrateur kiezen? Let dan op locatie en reviews. Kies altijd iemand met wie je een goede klik hebt.

salarisadministrateur

Waarom een salarisadministrateur inschakelen?

Het uitvoeren van de loonadministratie kan een grote taak zijn, zeker bij een groot bedrijf. Als jij ook nog andere werkzaamheden moet uitvoeren, dan kan het voelen alsof je nooit iets gedaan krijgt. Een salarisadministrateur brengt rust: jij houdt meer tijd over en je weet bovendien zeker dat alle gegevens kloppen.

Waarom je salarisadministratie uitbesteden?

Hieronder staan de grootste voordelen van een salarisadministrateur.

 • Je houdt zelf meer tijd over voor je andere werkzaamheden.
 • Je weet zeker dat de loonstroken, uitbetalingen en loonstaten kloppen.
 • Het uitbetalen van de salarissen gebeurt op tijd en je voorkomt zo problemen met je werknemers.
 • De loonadministratie is een specialistisch onderwerp waarvan regels en voorschriften continu veranderen. Door dit uit te besteden hoef jij je niet te verdiepen in lastige materie.

Wat kost een salarisadministrateur?

De uurprijs van een startende boekhouder begint rond de €40,- tot €45,- per uur, terwijl een zeer ervaren administrateur gemiddeld €80,- per uur vraagt.

Daarnaast hangen de prijzen af van de specifieke werkzaamheden. Voor het maken van loonstroken betaal je gemiddeld €5,- tot €12,50 per medewerker per maand, en betaal je €2,50 per maand voor het aanmaken van een SEPA betaalbestand en een koppeling met het pensioenfonds. De kosten van salarisadministratie kan je in het onderstaande tabel teruglezen.

Kosten salarisadministrateur 2024

Ervaring boekhouderGemiddelde uurtarief*
Startende boekhouder€40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring€50,-
Zeer ervaren boekhouder€80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per boekhoudkantoor kunnen verschillen.

Goedkope salarisadministrateur gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat doet een salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur kun je inhuren voor het uitvoeren van de complete loonadministratie, maar je kunt ook specifieke taken uitbesteden. Het opstellen van loonstroken of het bijhouden van de loonstaten bijvoorbeeld.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een salarisadministrateur:

Hieronder gaan we verder in op de verschillende werkzaamheden van salarisadministrateurs.

salarisadministrateur kosten

Controleren individuele en collectieve gegevens

Eén van de belangrijkste taken is het bijhouden van de loonstaten. Je hebt voor elke werknemer een loonstaat nodig: hierop staan de gegevens die belangrijk zijn voor de loonbelasting en premies. Dit is een overzicht van de verdiensten per werknemer. Op de loonstaten staan onder andere:

 • Het loon in geld
 • Eventuele fooien
 • De reiskostenvergoeding
 • De verschuldigde loonbelasting
 • NAW-gegevens van de medewerker

Uitbetaling van lonen, belastingen en loonaangifte

Ook het opstellen van de loonstroken en het uitbetalen van de salarissen behoort tot de loonadministratie. In tegenstelling tot de loonstaten, zijn de loonstroken voor de administratie van je medewerkers. Aan het einde van het jaar maakt de salarisadministrateur ook de jaaropgave, wat een jaarlijks overzicht is van de verdiensten en afgedragen belastingen.

Salarisadministratie controleren en informatie verstrekken

Natuurlijk is het ook belangrijk om de salarisadministratie regelmatig te controleren. Bij wijzigingen in het salaris en het verloop van werknemers is het belangrijk om actueel te blijven. Ze verstrekken jou natuurlijk ook informatie als je daarom vraagt. Zo blijft de loonadministratie altijd inzichtelijk.

Volledige of gedeelte salarisadministratie uitbesteden?

Als je minder tijd aan de loonadministratie wilt besteden, dan kun je de salarisadministratie uitbesteden. Je hebt de keuze uit twee opties:

 • Je gehele salarisadministratie uitbesteden. Hierbij geef je alles uit handen aan de salarisadministrateur en bespaar jij jezelf heel veel tijd. Dit wordt vaak gedaan bij grote bedrijven waarbij veel medewerkers werkzaam zijn. Het is ook geschikt voor kleine bedrijven, als je zelf weinig kennis hebt van de salarisadministratie.
 • Gedeelte salarisadministratie uitbesteden. In dit geval geef je een deel van de werkzaamheden uit handen: bijvoorbeeld het opstellen van de loonstroken. Je weet zeker dat dit klopt en maakt daarna zelf de salarissen over naar je medewerkers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om andere specifieke taken uit te besteden.

Hoe vind ik een goede salarisadministrateur?

Er zijn meerdere salarisadministrateurs werkzaam: hoe kies jij nou een salarisadministratie die goed bij je past? We geven je hieronder een paar handige tips:

 • Kies een salarisadministrateur in je eigen regio: dit maakt het mogelijk om elkaar ook persoonlijk te spreken zonder dat de voorrijkosten of benzinekosten te hoog oplopen. Dit maakt het proces een stuk persoonlijker.
 • Zoek online of in je omgeving naar ervaringen en recensies van het kantoor. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteit en klantvriendelijkheid van de administrateurs.
 • Kies iemand met wie je een klik hebt: het gaat natuurlijk om vertrouwelijke gegevens, dus het is belangrijk dat je de salarisadministrateur vertrouwd.
 • Vergelijk gratis offertes: zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en bespaar je zo tot wel 40% op de kostprijs.

salarisadministrateur inhuren

Goedkope salarisadministrateur gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een goedkope salarisadministrateur in je regio? Je kunt verschillende taken aan de salarisadministrateur uitbesteden. Voorbeelden zijn het uitbetalen van de lonen, het opstellen van de salarisstroken en het voorbereiden van de loonaangifte. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes (max. 5) van salarisadministrateurs in je regio. Door de verschillende prijzen te vergelijken en te kiezen voor het goedkoopste kantoor, bespaar je al snel tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken