Salarisadministratie van je bedrijf laten doen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Salarisadministratie uitbesteden

Met het uitbesteden van je salarisadministratie weet je zeker dat alles helemaal op orde is, dat je medewerkers op tijd uitbetaald worden en houd je zelf ook nog eens tijd over voor je andere werkzaamheden.

Op deze pagina lees je waarom het slim is je salarisadministratie uit te besteden. Je leest ook wat dit ongeveer kost en waar je op moet letten bij het inschakelen van een salarisadministrateur.

Salarisadministratie uitbesteden: de belangrijkste informatie op een rij

 • Het uitbesteden van de salarisadministratie kost gemiddeld €12,50 per medewerker per maand. Daarnaast betaal je eenmalige administratiekosten van ongeveer €20,- per werknemer.
 • Het levert je veel extra tijd op én voorkomt fouten in de salarisadministratie. Hierdoor voorkom je problemen met de belastingdienst of je medewerkers.
 • Je kan de salarisadministratie zowel gedeeltelijk als volledig uitbesteden. Gedeeltelijk uitbesteden houdt in dat je zelf ook nog betrokken bent bij de salarisadministratie en zo meer op de hoogte bent.
 • Salarisadministratie uitbesteden? Let dan op zaken zoals de locatie van het kantoor, de keuze tussen een online of offline salarisadministratie en kies voor een administrateur waarmee je een goede klik hebt.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Als werkgever ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Deze bestaat onder andere uit het opmaken van loonstroken en het uitbetalen van de medewerkers. Je hebt drie mogelijkheden wat betreft de loonadministratie: zelf uitvoeren, gedeeltelijk uitbesteden of geheel outsourcen.

Waarom is het slim de administratie uit te besteden?

 • Je houdt zelf meer tijd over voor je eigen werkzaamheden.
 • Je weet zeker dat de loonadministratie goed op orde is.
 • Hiermee voorkom je het risico op boetes, teveel betaalde loonheffing en andere problemen met de belastingdienst of je medewerkers.

administratie salaris

Wat kost de salarisadministratie?

Salarisadministratie uitbesteden? De kosten voor salarisadministratie liggen rond de €12,50 per medewerker per maand. Voor dit bedrag laat je de loonstroken opmaken. Stel je hebt 25 medewerkers in dienst, dan betaal je maandelijks ongeveer €312,50.

Daarnaast zijn er eenmalige kosten om rekening mee te houden. Per bedrijf betaal je ongeveer €20,- aan eenmalige administratiekosten, en daarnaast nog eens vanaf €20,- eenmalige administratiekosten per werknemer. Bij 25 werknemers loopt dit dus op tot een eenmalige bijdrage van €520,-.

Kosten salarisadministratie uitbesteden in 2024

WerkzaamhedenGemiddelde kosten salarisadministratie*
Eenmalige kosten
Eenmalige administratiekosten per bedrijfVanaf €20,-
Eenmalige administratiekosten per werknemerVanaf €20,-
Maandelijkse kosten
Loonstrook per medewerker per maand€12,50 per maand

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

De exacte kosten hangen natuurlijk onder andere af van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Optionele kosten voor salarisadministratie in 2024

Omschrijving dienstOptionele kosten *
SEPA betaalbestand aanmaken€2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds€2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds inrichten€20,- eenmalig

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

voordelen uitbesteden salarisadministratie

Kosten loonadministratie per werknemer

De tarieven voor loonadministratie en de werkzaamheden die je laat uitvoeren verschillen per kantoor. Laat je alleen loonstroken maken, of wil je dat het kantoor ook de overige personeelsadministratie bijhoudt? Dan zijn de kosten salarisadministratie per werknemer vaak iets hoger.

Voorbeeld staffeltarieven in 2024

Aantal medewerkersKosten per medewerker *
0-25 werknemers€10,-
26-50 werknemers€9,-
51-100 werknemers€8,-
100+ werknemers€7,50

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen.

Salarisadministratie uitbesteden?

Vergelijk meerdere boekhouders in je regio en bespaar tot wel 40%!

Wat doet een salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur houdt zich bezig met alles wat betreft de uitbetaling van het loon aan de werknemers. Een salarisadministrateur doet ook de salarisadministratie van DGA. De salarisadministratie is een apart vakgebied binnen de financiële administratie van een bedrijf.

De werkzaamheden van de salarisadministrateur zijn zeer divers. Zo maakt hij loonstroken, houdt hij vaak personeelsadministratie bij en verwerkt hij vergoedingen aan werknemers. Hieronder lees je meer over de taken van een salarisadministrateur.

De belangrijkste werkzaamheden op een rij:

 • Loonstrook maken
 • Salarisbetalingen
 • Loonaangifte
 • Loonheffing
 • Loonbelastingverklaringen opstellen
 • Onkostenvergoedingen betalen
 • (Hulp bij) Salarisadministratie opzetten

salarisadministratie uitbesteden

Loonstroken maken

Eén van de werkzaamheden die je kunt uitbesteden, is het maken van een loonstrook. Hierop staat onder andere een overzicht van de verdiensten van de specifieke werknemer. Naast het loon en eventuele fooien, staan er op loonstroken ook andere onkostenvergoedingen (zoals de reiskosten), de premies voor verzekeringen en de verschuldigde loonbelasting. Zo krijgt de werknemer een duidelijk beeld van zijn of haar netto- en brutosalaris.

Voorbereiden loonaangifte

Je moet als werkgever elke vier weken of elke maand, afhankelijk van de loonperiodes die je aanhoudt, loonaangifte doen voor de loonheffing. Dit neemt vaak meer tijd in beslag dan je denkt. De salarisadministrateur bereidt de loonbelastingverklaringen voor en zorgt ervoor dat alles op tijd is aangegeven. De loonaangifte moet na maximaal één maand aangegeven zijn en is pas volledig afgerond wanneer de betaling is ontvangen door de Belastingdienst.

Verwerken diverse vergoedingen

De salarisadministratie verwerkt ook alle vergoedingen aan je werknemers. Denk hierbij aan een declaratie dat is binnen gekomen, vergoedingen voor de reiskosten of een vergoeding voor een verblijf in een hotel. De medewerker controleert of de onkostenvergoedingen voldoen aan de eisen, noteert dit op de loonstaat en zorgt voor de uitbetaling van de vergoeding aan de werknemer. Het uitbetalen wordt meestal tegelijk met het loon gedaan en het bedrag staat op de loonstaat.

Spaarloon- en levensloopregeling bijhouden

In 2012 is de spaarloon- en de levensloopregeling afgeschaft, maar sommige van je werknemers maken hier misschien nog wel gebruik van. Deze werknemers gebruiken de levensloopregeling om een gedeelte van het brutosalaris te sparen om eerder met pensioen te gaan of om een periode van onbetaald verlof te financieren. Wanneer er werknemers zijn die nog gebruik maken van de spaarloon- en de levensloopregeling, moet je dit goed laten bijhouden.

Jaaropgave opstellen

Elk jaar moet je je werknemers een jaaropgave sturen. De jaaropgave hebben ze onder andere nodig voor de aangifte van de inkomensbelasting. Op een jaaropgave staat onder andere de NAW-gegevens van de werknemer, het loon, de ingehouden loonbelasting en de premies voor de werknemersverzekeringen en werkgeversheffing. Een jaaropgave moet voldoen aan een aantal wettelijke regels. De medewerker van de salarisadministratie weet precies wat erop moet staan.

Niet te veel betalen voor je salarisadministratie?

Vergelijk dan offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uitbesteden?

Je kunt de loonadministratie geheel laten uitbesteden of gedeeltelijk. Wanneer je kiest voor een complete administratie voor salaris, personeel en betalingen, hoef hier je zelf helemaal niets meer aan te doen. De administratie gaat elke loonstrook maken, houdt de personeelsadministratie bij, maakt loonbelastingverklaringen en doet salarisbetalingen.

Een gedeeltelijke uitbesteding van de salarisverwerking is uiteraard ook een optie. In dat geval geef je aan welke werkzaamheden het kantoor voor loonadministratie voor je doet en welke werkzaamheden je zelf uitvoert. Schakel het kantoor bijvoorbeeld alleen in voor de salarisbetalingen, het maken van een salarisstrook of het regelen van de loonheffing. Voordeel van een gedeeltelijke uitbesteding is dat het goedkoper is. Nadeel is natuurlijk dat je er zelf nog tijd aan kwijt bent.

loonadministratie

Verschil tussen salarisadministrateur en boekhouder

Soms denkt men dat een accountant salaris en een boekhouder hetzelfde is. Dit is echter niet het geval! De boekhouder zorgt namelijk voor de gehele financiële administratie. Uiteraard is het mogelijk dat de salarisverwerking hiervan een onderdeel is, maar de werkzaamheden van een boekhoudkantoor zijn veel uitgebreider. Denk hierbij aan het maken van facturen, bankstukken, het opstellen van jaarrekeningen en dergelijke.

Een accountant salaris doet maar een klein gedeelte van de complete bedrijfsadministratie, namelijk alleen de werkzaamheden die te maken hebben met loon. De kosten van een boekhoudkantoor zijn vaak ook hoger, omdat het ingewikkelder is.

Hoe een goed salarisadministratiekantoor vinden?

Geen idee hoe je een goed salarisadministratiekantoor voor loonbetalingen, het opmaken van een salarisstrook of de loonbelastingverklaringen gaat vinden? Wij hebben nog een aantal tips voor je! Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij het kantoor voor de verwerking van salaris. De medewerkers van het kantoor gaan namelijk om met gevoelige informatie bij de salarisverwerking en daarnaast wil je natuurlijk dat alles netjes en correct wordt bijgehouden.

Salarisadminstratiekantoor inschakelen: waarop letten?

Er zijn veel verschillende boekhouders en salarisadministrateurs werkzaam, en het is belangrijk dat je voor iemand kiest die je vertrouwt en met wie je een klik hebt. Bij het kiezen van een kantoor is het daarom slim om rekening te houden met deze aandachtspunten:

 • De locatie: als overleg noodzakelijk is, dan is het fijn dat jij of de specialist niet te ver hoeft te rijden, om zo benzine- of voorrijkosten te voorkomen. Het is daarom slim om te kiezen voor een kantoor bij jou in de buurt.
 • Online of offline salarisadministratie: verschillende kantoren hebben verschillende werkwijzen. Het is fijn als de salarisadministratie online is, zodat je medewerkers gemakkelijk hun salarisstroken en jaaroverzicht kunnen bewaren.
 • Is er een klik? Omdat er persoonlijke informatie wordt besproken én je er zeker van wilt zijn dat de salarisadministratie goed wordt uitgevoerd, is het belangrijk om iemand te kiezen met wie je een klik hebt en die je vertrouwt.

salarisadministrateur

Salarisadministratie laten doen? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een goedkope manier om je salarisadministratie uit te besteden? Vind snel en gemakkelijk een administrateur in je eigen regio en bespaar zo op de kosten. Met de hulp van een specialist weet je zeker dat alles netjes op orde is, en voorkom je problemen met je medewerkers of de belastingdienst. Op zoek naar een salarisadministrateur?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes van kantoren in je regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo het boekhoudkantoor met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kostprijs! Geen zorgen: deze aanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken