Belastingaangifte van je bedrijf laten doen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Salarisadministratie uitbesteden

Kies voor het uitbesteden van je salarisadministratie en houd veel tijd over om te besteden aan je bedrijf. De salarisadministrateur doet bijvoorbeeld de loonbetalingen, maakt loonstroken en houdt onkostenvergoedingen bij. Het administratiekantoor neemt je veel werk uit handen en weet bovendien precies wat de wet- en regelgeving is. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten salarisadministratie, je zit nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een medewerker van de salarisadministratie. Denk aan een loonstrook maken, de salarisbetalingen en het maken van een jaaropgave. Ook geven we je een indicatie van de gemiddelde prijzen van een salarisadministratiekantoor.

Wat doet een salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur houdt zich bezig met alles wat betreft de uitbetaling van het loon aan de werknemers. De salarisadministratie is een apart vakgebied binnen de financiële administratie van een bedrijf. De werkzaamheden van de accountant salaris zijn zeer divers. Zo maakt hij loonstroken, houdt hij vaak personeelsadministratie bij en verwerkt hij vergoedingen aan werknemers. Hieronder lees je meer over de taken van een salarisadministrateur.

Werkzaamheden van een medewerker van de administratie voor salaris:

 • Loonstrook maken
 • Salarisbetalingen
 • Loonaangifte
 • Loonheffing
 • Loonbelastingverklaringen opstellen
 • Onkostenvergoedingen betalen

Loonstroken maken

Eén van de werkzaamheden van een salarisadministratie medewerker is een loonstrook maken. Op een loonstaat staat een overzicht van de verdiensten van de werknemer. Op de salarisstrook staat onder andere het loon, eventuele fooien of andere onkostenvergoedingen (reiskosten), premies voor verzekeringen en de verschuldigde loonbelasting. Daarnaast staat op het loonstrookje ook uit welke onderdelen het loon bestaat.

Verwerken nieuwe medewerkers en uitdiensttredingen

Het is belangrijk dat de salaris- en personeelsadministratie steeds wordt bijgehouden. De medewerker van de administratie houdt bij wanneer iemand uitdienst moet treden of wanneer een contract verlengd moet worden. Daarnaast verwerkt hij de indiensttreding van nieuwe medewerkers. Hiervoor maakt de medewerker van de personeelsadministratie de contracten op.

administratie salaris

Voorbereiden loonaangifte

Je moet als werkgever elke vier weken of elke maand, afhankelijk van de loonperiodes die je aanhoudt, loonaangifte doen voor de loonheffing. Dit neemt vaak meer tijd in beslag dan je denkt. De salarisadministrateur bereidt de loonbelastingverklaringen voor en zorgt ervoor dat alles op tijd is aangegeven. De loonaangifte moet na maximaal één maand aangegeven zijn en is pas volledig afgerond wanneer de betaling is ontvangen door de Belastingdienst.

Verwerken diverse vergoedingen

De salarisadministratie verwerkt ook alle vergoedingen aan je werknemers. Denk hierbij aan een declaratie dat is binnen gekomen, vergoedingen voor de reiskosten of een vergoeding voor een verblijf in een hotel. De medewerker controleert of de onkostenvergoedingen voldoen aan de eisen, noteert dit op de loonstaat en zorgt voor de uitbetaling van de vergoeding aan de werknemer. Het uitbetalen wordt meestal tegelijk met het loon gedaan en het bedrag staat op de loonstaat.

Spaarloon- en levensloopregeling bijhouden

In 2012 is de spaarloon- en de levensloopregeling afgeschaft, maar sommige van je werknemers maken hier misschien nog wel gebruik van. Deze werknemers gebruiken de levensloopregeling om een gedeelte van het brutosalaris te sparen om eerder met pensioen te gaan of om een periode van onbetaald verlof te financieren. Wanneer er werknemers zijn die nog gebruik maken van de spaarloon- en de levensloopregeling, moet je dit goed laten bijhouden.

Jaaropgave opstellen

Elk jaar moet je je werknemers een jaaropgave sturen. De jaaropgave hebben ze onder andere nodig voor de aangifte van de inkomensbelasting. Op een jaaropgave staat onder andere de NAW-gegevens van de werknemer, het loon, de ingehouden loonbelasting en de premies voor de werknemersverzekeringen en werkgeversheffing. Een jaaropgave moet voldoen aan een aantal wettelijke regels. De medewerker van de salarisadministratie weet precies wat erop moet staan.

voordelen uitbesteden salarisadministratie

Wat zijn de voordelen van salarisadministratie uitbesteden

De salarisadministratie neemt altijd veel meer tijd in beslag dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Hoe meer werknemers je hebt, hoe meer werk het is. Je moet je daarnaast goed verdiepen in alle regels en dit goed bijhouden. Dit is niet nodig wanneer je een professional inhuurt voor de administratie van de betalingen van salaris. Bovendien beantwoordt de loonadministrateur ook de lastige vragen van je werknemers over hun salaris.

De belangrijkste voordelen:

 • Het scheelt je veel tijd die je kunt besteden aan belangrijke zaken voor je bedrijf.
 • De accountant salaris is op de hoogte van alle wet- en regelgeving.
 • Je weet zeker dat de administratie klopt.

Nadelen uitbesteden van de loonadministratie

Zijn er ook nadelen aan het uitbesteden van de loonadministratie aan een accountant salaris? Ja, zeker zijn er een aantal kleine nadelen. Eén van de nadelen is dat je minder overzicht hebt en je afhankelijk bent van het administratiekantoor. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een administratiekantoor dat je vertrouwt en waarbij je snel terecht kunt met vragen over salaris.

Door een administratiekantoor in te schakelen, ben je zelf minder op de hoogte van de regels en krijg je hier niet meer kennis over. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij jou als werkgever, ook als de administratie een fout maakt.

salarisadministratie uitbesteden

Wat zijn de tarieven van uitbesteden salarisadministratie

De kosten voor salarisverwerking uitbesteden zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Vaak is het voordeliger om een kantoor voor administratie van salaris is vaste dienst te nemen. Wanneer je een medewerker namelijk eenmalig gaat inhuren, liggen de tarieven vaak iets hoger. Een loonstrook maken kost ongeveer €5,00 tot €12,50 per maand en de algemene administratiekosten beginnen vanaf €20,-.

Hoe meer werkzaamheden je laat uitvoeren door het kantoor, hoe hoger de prijzen vaak zijn. Voordeel is wel dat je er geen tijd meer aan kwijt bent, waardoor het vaak voordeliger is dan het zelf doen. Bekijk de prijstabellen hieronder voor meer informatie. Elk kantoor mag zijn eigen tarief bepalen, dus het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken voor goedkope salarisadministratie.

Kosten salarisadministratie uitbesteden 2020

Werkzaamheden Gemiddelde kosten salarisadministratie *
Eenmalige kosten Vanaf €20,-
Eenmalige administratiekosten per bedrijf Vanaf €20,-
Eenmalige administratiekosten per werknemer
Maandelijkse kosten
Loonstrook per medewerker per maand €5,00 tot €12,50 per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen. Vraag daarom voor prijsberekeningen altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Optionele kosten voor salarisadministratie

Omschrijving dienst Optionele kosten *
SEPA betaalbestand aanmaken €2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds €2,50 per maand
Koppeling met pensioenfonds inrichten €20,- eenmalig

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor enorm verschillen. Vraag daarom voor prijsberekeningen altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Niet te veel betalen voor je salarisadministratie?

Vergelijk dan offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat zijn de kosten van loonadministratie per werknemer

Voor een klein bedrijf, tot ongeveer 25 medewerkers, liggen de kosten rond de €10,- per werknemer. Heb je een bedrijf met 12 werknemers? De investering is dan gemiddeld €120,- per maand. Meer werknemers? Ongeveer tussen de 26 en de 50? Dan ligt het tarief per medewerker vaak iets lager, namelijk gemiddeld €9,-.

De tarieven voor loonadministratie en de werkzaamheden die je laat uitvoeren verschillen per kantoor. Laat je alleen loonstroken maken, of wil je dat het kantoor ook de overige personeelsadministratie bijhouden? Dan zijn de kosten salarisadministratie per werknemer vaak iets hoger.

Voorbeeld staffeltarieven 2020

Aantal medewerkers Kosten per medewerker *
0-25 werknemers €10,-
26-50 werknemers €9,-
51-100 werknemers €8,-
100+ werknemers €7,50

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Prijzen kunnen per salarisadministratiekantoor sterk verschillen. Vraag daarom voor prijsberekeningen altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

loonadministratie

Salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uitbesteden?

Je kunt de loonadministratie geheel laten uitbesteden of gedeeltelijk. Wanneer je kiest voor een complete administratie voor salaris, personeel en betalingen, hoef hier je zelf helemaal niets meer aan te doen. De administratie gaat elke loonstrook maken, houdt de personeelsadministratie bij, maakt loonbelastingverklaringen en doet salarisbetalingen.

Een gedeeltelijke uitbesteding van de salarisverwerking is uiteraard ook een optie. In dat geval geef je aan welke werkzaamheden het kantoor voor loonadministratie voor je doet en welke werkzaamheden je zelf uitvoert. Schakel het kantoor bijvoorbeeld alleen in voor de salarisbetalingen, het maken van een salarisstrook of het regelen van de loonheffing. Voordeel van een gedeeltelijke uitbesteding is dat het goedkoper is. Nadeel is natuurlijk dat je er zelf nog tijd aan kwijt bent.

Verschil tussen salarisadministrateur en boekhouder

Soms denkt men dat een accountant salaris en een boekhouder hetzelfde is. Dit is echter niet het geval! De boekhouder zorgt namelijk voor de gehele financiële administratie. Uiteraard is het mogelijk dat de salarisverwerking hiervan een onderdeel is, maar de werkzaamheden van een boekhoudkantoor zijn veel uitgebreider. Denk hierbij aan het maken van facturen, bankstukken, het opstellen van jaarrekeningen en dergelijke.

Een accountant salaris doet maar een klein gedeelte van de complete bedrijfsadministratie, namelijk alleen de werkzaamheden die te maken hebben met loon. De kosten van een boekhoudkantoor zijn vaak ook hoger, omdat het ingewikkelder is.

Hoe een goed salarisadministratiekantoor vinden?

Geen idee hoe je een goed salarisadministratiekantoor voor loonbetalingen, het opmaken van een salarisstrook of de loonbelastingverklaringen gaat vinden? Wij hebben nog een aantal tips voor je! Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij het kantoor voor de verwerking van salaris. De medewerkers van het kantoor gaan namelijk om met gevoelige informatie bij de salarisverwerking en daarnaast wil je natuurlijk dat alles netjes en correct wordt bijgehouden.

Onze tips:

 • Lees recensies en zoek informatie op internet over de kantoren.
 • Bekijk of het administratiekantoor certificaten of keurmerken heeft.
 • Maak gebruik van de gratis offertedienst en vind snel en eenvoudig een kantoor voor salarisverwerking bij jou in de buurt.

Wil je de complete boekhouding uitbesteden? Op deze pagina staat meer informatie over het inschakelen van een administratiekantoor voor de boekhouding.

salarisadministrateur

Vergelijk gratis offertes!

Wil je je salarisadministratie uitbesteden? Een goede keuze! De salarisadministrateur neemt veel werk uit handen en weet alle wet- en regelgeving. Dit scheelt je veel uitzoekwerk. Laat het salarisadministratiekantoor bijvoorbeeld loonstroken maken, de onkostenvergoedingen bijhouden en de loonaangifte voorbereiden. Ook de salarisverwerking, de loonbetalingen en het maken van een jaaropgaaf behoren tot de mogelijkheden!

Start gratis offerteaanvraag!

Betaal niet te veel en vergelijk de tarieven van meerdere administratiekantoren. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de tarieven! Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier en vergelijk de aanbiedingen op je gemak thuis.

Gratis offertes vergelijken