Online boekhouden?

Vergelijk gratis boekhoudprogramma’s en kies!

Gratis boekhoudsoftware vergelijken!


Boekhoudprogramma’s

Een boekhoudprogramma is een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier om je eigen boekhouding te verzorgen. Er zijn diverse programma’s die kunnen helpen met je boekhouding, ongeacht de grootte van het bedrijf.

Start nu met het vergelijken van boekhoudprogramma’s!

Op deze pagina lees je alles over boekhoudprogramma’s: hulp bij het kiezen van een programma, wat de voordelen zijn en kan je een boekhoudprogramma kiezen dat past bij jou wensen.

Online boekhoudprogramma’s 2021

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket? Met deze keuzegidsen is het kiezen van een boekhoudprogramma geen probleem.

Alle boekhoudprogramma’s!

Er zijn boekhoudprogramma’s voor alle soorten bedrijven, van zzp’ers tot grote administraties. Maak hieronder direct een keuze om naar de keuzegids te gaan voor starters, zzp’ers of mkb’ers.

Starters

Keuzegids met boekhoudsoftware voor starters.

Zzp’ers

Alle geschikte boekhoudprogramma’s voor zzp’ers.

Mkb’ers

Handige programma’s voor de boekhouding van mkb’ers.

online boekhouden

Voordelen van een boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma is een snelle en makkelijke manier om je boekhouding te verzorgen. Het heeft een lage instapdrempel: zelfs met weinig ervaring in boekhouden is het mogelijk om je administratie bij te houden. Het gebruik van een boekhoudpakket kan je veel tijd besparen door geautomatiseerde processen en bovendien makkelijker in gebruik. Je hebt alleen een smartphone, tablet of computer met een internetverbinding nodig.

Alle voordelen van een boekhoudprogramma op een rijtje:

  • Alle boekhouding kan worden gedaan via één website of software.
  • De boekhouding is te bereiken op elke smartphone, tablet of computer.
  • De boekhouding kan makkelijk worden gedeeld met bijvoorbeeld een boekhouder.
  • De gegevens zijn goed beveiligd: alleen gemachtigden kunnen in het programma komen.
  • Er is altijd een back-up aanwezig van je boekhouding.
  • Veel processen, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van facturen, zijn geautomatiseerd. Zo bespaar je tijd op je boekhouding.

Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma?

Door de hoeveelheid opties kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken voor een boekhoudprogramma. Het is belangrijk om een programma te kiezen dat past bij jou doeleind en de grootte van je bedrijf.

Maar waar moet je nou beginnen?

Voordat je begint met het vergelijken van de pakketten voor online boekhouden is het verstandig om te weten wat je nodig hebt. Je kunt alvast een schatting maken over de hoeveelheid banktransacties die je verwacht nodig te hebben en een lijst te maken met functies die je boekhouding een stuk makkelijker zouden kunnen maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een online boekhoudpakket?

  • De functies die er in het pakket zitten en hoe die jou kunnen helpen: elk online boekhoudpakket heeft andere functies en biedt verschillende mogelijkheden. Kies het pakket dat het beste bij jou wensen past.
  • De hoeveelheid banktransacties die je kan uitvoeren met het pakket: maak een schatting van het aantal boekingen dat je denkt nodig te hebben en kies een programma dat hierop aansluit.
  • De kosten van het pakket: kijk welk pakket er binnen jouw budget past en of dit alle mogelijkheden biedt die jij nodig hebt.
  • De gebruiksvriendelijk van het programma: de meeste online boekhoudprogramma’s bieden de optie om de dienst gratis uit te proberen. Het is een goed idee om te kijken of het programma makkelijk in gebruik is: zo bespaar je een hoop tijd!

boekhoudpakket

Hoeveel kost een boekhoudprogramma?

De kosten voor een abonnement op een boekhoudprogramma worden beïnvloed door een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van je bedrijf en voor welke doeleinden het programma gebruikt wordt.

De kosten voor een boekhoudprogramma voor een zzp’er beginnen al vanaf €7,95. Voor een groter bedrijf kan dit oplopen van €10,- tot €29,-. Wanneer je maar twintig banktransacties per maand moet verwerken ben je gemiddeld €12,- per maand kwijt. Wanneer je onbeperkt banktransacties wil verwerken liggen deze kosten rond de €30,-.

De verschillende kosten zijn daarnaast ook afhankelijk van het bedrijf dat het boekhoudprogramma aanbiedt. In de onderstaande tool kan je verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken .

Interesse in een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma kan je een hoop tijd en geld besparen. Daarnaast is het makkelijk in gebruik: je hebt alleen een smartphone, tablet of computer met een internetverbinding nodig. Hierdoor is het altijd bereikbaar, waar je ook bent. Er is een groot aantal boekhoudprogramma’s beschikbaar: er zit dus altijd een dienst bij die past bij jou wensen.

Begin direct met het vergelijken van boekhoudprogramma’s. Kies het programma dat het best past bij jou wensen en profiteer direct van de voordelen!

Boekhoudprogramma’s vergelijken!