Online boekhouden?

Vergelijk gratis boekhoudprogramma’s en kies!

Gratis boekhoudsoftware vergelijken!


Boekhoudprogramma’s

Een boekhoudprogramma is een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier om je eigen boekhouding te verzorgen. Er zijn diverse programma’s die kunnen helpen met je boekhouding, ongeacht de grootte van het bedrijf.

Start nu met het vergelijken van boekhoudprogramma’s!

Op deze pagina lees je alles over boekhoudprogramma’s: hulp bij het kiezen van een programma, wat de voordelen zijn en kan je een boekhoudprogramma kiezen dat past bij jou wensen.

Online boekhoudprogramma’s 2024

Met de hoeveelheid verschillende programma’s kan het soms lastig zijn om te bekijken welk programma past bij je bedrijf. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket? Met deze keuzegidsen is het kiezen van een boekhoudprogramma geen probleem. Er zijn boekhoudprogramma’s voor alle soorten bedrijven, van zzp’ers tot grote administraties. Je kan via onze keuzegidsen selecteren welke functies je denkt nodig te hebben, je krijgt dan een handige lijst met verschillende boekhoudprogramma’s die jou zouden kunnen helpen.

Alle boekhoudprogramma’s!

De vergelijktool is makkelijk in gebruik en geeft je overzicht op diverse programma’s. Kijk bij het vergelijken goed naar de verschillende functies, kosten en of er speciale aanbiedingen zijn. Boekhoudprogramma’s voor starters bieden bijvoorbeeld vaak de optie om het programma tijdelijk gratis uit te proberen. Maak hieronder direct een keuze om naar de keuzegids te gaan voor starters, zzp’ers of mkb’ers.

Starters

Keuzegids met boekhoudsoftware voor starters.

Zzp’ers

Alle geschikte boekhoudprogramma’s voor zzp’ers.

Mkb’ers

Handige programma’s voor de boekhouding van mkb’ers.

online boekhouden

Voordelen van een boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma is een snelle en makkelijke manier om je boekhouding te verzorgen. Het heeft een lage instapdrempel: zelfs met weinig ervaring in boekhouden is het mogelijk om je administratie bij te houden. Het gebruik van een boekhoudpakket kan je veel tijd besparen door geautomatiseerde processen en bovendien makkelijker in gebruik. Je hebt alleen een smartphone, tablet of computer met een internetverbinding nodig.

Alle voordelen van een boekhoudprogramma op een rijtje:

 • Alle boekhouding kan worden gedaan via één website of software.
 • De boekhouding is te bereiken op elke smartphone, tablet of computer.
 • De boekhouding kan makkelijk worden gedeeld met bijvoorbeeld een boekhouder.
 • De gegevens zijn goed beveiligd: alleen gemachtigden kunnen in het programma komen.
 • Er is altijd een back-up aanwezig van je boekhouding.
 • Veel processen, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van facturen, zijn geautomatiseerd. Zo bespaar je tijd op je boekhouding.


Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma?

In de volgende video worden een aantal voordelen nog een keer kort uitgelegd.


Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma?

Door de hoeveelheid opties kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken voor een boekhoudprogramma. Het is belangrijk om een programma te kiezen dat past bij jou doeleind en de grootte van je bedrijf.

Maar waar moet je nou beginnen?

Voordat je begint met het vergelijken van de pakketten voor online boekhouden is het verstandig om te weten wat je nodig hebt. Je kunt alvast een schatting maken over de hoeveelheid banktransacties die je verwacht nodig te hebben en een lijst te maken met functies die je boekhouding een stuk makkelijker zouden kunnen maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een online boekhoudpakket?

 • De functies die er in het pakket zitten en hoe die jou kunnen helpen: elk online boekhoudpakket heeft andere functies en biedt verschillende mogelijkheden. Kies het pakket dat het beste bij jou wensen past.
 • De hoeveelheid banktransacties die je kan uitvoeren met het pakket: maak een schatting van het aantal boekingen dat je denkt nodig te hebben en kies een programma dat hierop aansluit.
 • De kosten van het pakket: kijk welk pakket er binnen jouw budget past en of dit alle mogelijkheden biedt die jij nodig hebt.
 • De gebruiksvriendelijk van het programma: de meeste online boekhoudprogramma’s bieden de optie om de dienst gratis uit te proberen. Het is een goed idee om te kijken of het programma makkelijk in gebruik is: zo bespaar je een hoop tijd!

Hoeveel kost een boekhoudprogramma?

De kosten voor een abonnement op een boekhoudprogramma worden beïnvloed door een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van je bedrijf en voor welke doeleinden het programma gebruikt wordt.

De kosten voor een boekhoudprogramma voor een zzp’er beginnen al vanaf €7,95,-. Voor een groter bedrijf kan dit oplopen van €10,- tot €29,-. Wanneer je maar twintig banktransacties per maand moet verwerken ben je gemiddeld €12,- per maand kwijt. Wanneer je onbeperkt banktransacties wil verwerken liggen deze kosten rond de €30,-. De kosten voor een groot bedrijf liggen tussen de €295,- en €474,-, dan heb je wel alle functies die je nodig hebt om de administratie van je bedrijf goed te verzorgen.

De verschillende kosten zijn daarnaast ook afhankelijk van het bedrijf dat het boekhoudprogramma aanbiedt.

Kosten boekhoudprogramma 2024

Soort bedrijfGemiddelde prijzen per maand*
Starters€9,- tot €103,-
Zzp’ers€7,95,- tot €103,-
Mkb’ers€145,- tot €259,-
Grote administratie€295,- tot €474,-

*Dit zijn de gemiddelde kosten per maand. De kosten verschillen per bedrijf en voor de functies die het boekhoudprogramma aanbiedt. Vergelijk boekhoudprogramma’s voor een geheel overzicht.

Boekhoudprogramma voor starters

Een goed begin is het halve werk, dit geldt uiteraard ook voor de boekhouding van je bedrijf als startende ondernemer. Boekhouding is een verplicht en belangrijk onderdeel van elke onderneming, het is daarom een verstandig idee om meteen te wennen aan de verschillende onderdelen die komen kijken bij het verzorgen van je boekhouding.

Een boekhoudprogramma voor starters biedt veel functionaliteiten, zoals automatische bankkoppelingen, mobiele apps die je boekhouding overal toegankelijk maken en handige btw-overzichten. Het is daarnaast ook makkelijk in gebruik, zo hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde termen.

Een boekhoudprogramma voor starters is vaak een jaar gratis uit te proberen. Via onze vergelijkingsmodule kun je in een handig overzicht bekijken welke programma’s passen bij jou wensen. Begin daarom vandaag nog met het vergelijken van boekhoudprogramma’s!

Boekhoudprogramma voor zzp’ers

Een boekhoudprogramma voor zzp’ers kan een grote winst zijn voor het besparen van tijd en maakt de boekhouding bovendien makkelijker als er wordt gewerkt met meerdere klanten. Het voordeel van een boekhoudpakket voor zzp’ers is dat het relatief laagdrempelig is: het is makkelijk te leren en onderhouden. Veel boekhoudprogramma’s bieden bovendien ook een meekijkfunctie, zo kan een boekhouder meekijken in de administratie.

Er zijn veel boekhoudprogramma’s die specifiek gemaakt zijn voor zzp’ers. Deze pakketten zijn ontwikkeld om het voor jou als zzp’er zou eenvoudig mogelijk te maken, je wordt bijvoorbeeld geholpen bij je facturatie en btw-aangifte.

Een aantal functies die belangrijk zijn voor zzp’ers:

 • Urenregistratie: zo kan je makkelijk je uren bijhouden en bekijken of je voldoet aan het urencriterium van de belastingdienst.
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer: inzicht in de openstaande rekeningen van klanten en de facturen die je nog moet betalen.
 • Koppelingen: koppeling met de bank, vaak via iDeal, om moeiteloos je geldzaken te verzorgen.

Een voordeel van een boekhoudprogramma voor zzp’ers is dat je vaak de mogelijkheid krijgt om een programma gratis uit te proberen. Via onze vergelijkingstool kan je in een handig overzicht zien welke programma’s er zijn, daarnaast kun je ook per programma bekijken welke functies je kunt verwachten.

Boekhoudprogramma voor mkb’ers

De boekhouding voor een mkb wordt vaak gezien als de basis van het bedrijf. Inzicht in de administratie en het bijhouden hiervan zijn een fundamenteel onderwerp voor elke mkb. Zo weet je bijvoorbeeld precies hoeveel geld er binnen het bedrijf komt, maar ook hoeveel er uit gaat. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma wordt de cashflow overzichtelijk. Boekhoudprogramma’s voor mkb’ers hebben vaak ook de mogelijkheid om een prognose op te stellen op basis van de administratie, een handige tool die kan helpen met het maken van beslissingen.

Naast het bijhouden van de cashflow, kan een boekhoudprogramma ook helpen met de btw-aangifte, inkomstenbelasting, jaarrekening en jaarafsluiting. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kunnen veel processen worden geautomatiseerd, zoals factuurverwerking, zo ben je minder bezig met je boekhouding en ben je bovendien verzekerd van een accurate administratie.

Via onze vergelijker kan je makkelijk bekijken welk programma het best bij jou wensen aansluit.

boekhoudpakket

Interesse in een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma kan je een hoop tijd en geld besparen. Daarnaast is het makkelijk in gebruik: je hebt alleen een smartphone, tablet of computer met een internetverbinding nodig. Hierdoor is het altijd bereikbaar, waar je ook bent. Er is een groot aantal boekhoudprogramma’s beschikbaar: er zit dus altijd een dienst bij die past bij jou wensen.

Begin direct met het vergelijken van boekhoudprogramma’s. Kies het programma dat het best past bij jou wensen en profiteer direct van de voordelen!

Boekhoudprogramma’s vergelijken!