Vind de beste boekhouder in Schiermonnikoog

Kom gemakkelijk en snel in contact met boekhouders uit Schiermonnikoog en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Schiermonnikoog

Top 10 boekhouders in Schiermonnikoog

Compleet overzicht van alle boekhouders in Schiermonnikoog en omgeving

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Schiermonnikoog zijn 10 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Schiermonnikoog en omgeving Friesland. Iedere boekhouder of administratiekantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bovendien is ieder boekhoudkantoor handmatig geselecteerd door het serviceteam van Boekhoudergids.nl.

Boekhouder Schiermonnikoog nodig?

Ben je op zoek naar een (ZZP) boekhouder? Vind een goedkoop, vakkundig boekhoudkantoor in ons overzicht. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag bij bedrijven uit deze gids. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Goedkope, vakkundige boekhouder gezocht?

Overzicht van de top 10 boekhouders in Schiermonnikoog en omgeving

Op zoek naar een boekhouder? Vraag gratis offertes aan.

boekhouder Schiermonnikoog

Hoeveel kost het om een boekhouder in Schiermonnikoog in te schakelen?

De kosten van een boekhouder in Schiermonnikoog verschillen afhankelijk van welke taken er uitgevoerd moeten worden, hoe complex je boekhouding is en het uurtarief dat de boekhouder hanteert. We geven je graag enkele prijsvoorbeelden van veelvoorkomende klussen.

Hulp bij je belastingaangifte, als ondernemer kan al vanaf €250,-. Dit gaat dan om hulp bij het W-biljet. Heb je als bv een boekhouder nodig voor het opstellen van een jaarrekening? Dan kan dit gemiddeld al vanaf €450,-.

Wanneer je een boekhouder inschakelt voor het verzorgen van de salarisadministratie moet je rekening houden met €12,50 per loonstrook per medewerker. Hier zitten vaak ook eenmalige administratiekosten aan verbonden van €20,- per medewerker. Hieronder vind je de prijsvoorbeelden, en meer, terug in een handige prijstabel.

Kosten per boekhoudkundig onderdeel

Onderdeel van boekhoudingVanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulierVanaf €40,-
Belastingaangifte W-biljet (zzp/ondernemer)Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bvVanaf €450,-
SalarisadministratieVanaf €12,50,- per loonstrook
DebiteurenbeheerGratis offertes aanvragen
Aangifte vennootschapsbelasting€190,- tot €250,-
Aangifte dividendbelasting€50,- tot €100,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven. De exacte tarieven kunnen afwijken afhankelijk van het gekozen boekhoudkantoor.

Welk uurtarief hanteert een boekhoudkantoor in Schiermonnikoog per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een boekhoudkantoor in Schiermonnikoog ligt tussen de €40,- en €80,-. Bij een klein boekhoudkantoor, beginnende boekhouder of eenvoudige werkzaamheden kun je €40,- tot €45,- per uur verwachten. Schakel je echter een ervaren boekhouder of groot boekhoudkantoor in liggen de kosten al sneller tussen de €50,- en €80,- per uur.

Prijzen boekhouder per uur

€40,- tot €80,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Betaalbare boekhouder
€40,- tot €45,- per uur

Startende boekhouder
Eenvoudige werkzaamheden
Zzp of klein boekhoudkantoor

Ervaren boekhouder
€50,- tot €80,- per uur

Ervaren boekhouder
Complexe werkzaamheden
Groot boekhoudkantoor

Start nu je gratis offerteaanvraag

Wat kost het gemiddeld per maand om een boekhouder in te schakelen?

De kosten voor het inschakelen van een boekhouder per maand verschillen ook enorm. Ben je een beginnende ondernemer en heb je een eenmanszaak? Dan heb je gemiddeld een uur per maand een boekhouder nodig. Als we uitgaan van een uurtarief van €75,-, zou dit betekenen dat je per maand ook €75,- kwijt bent en op jaarbasis €920,-. Deze bedragen zijn exclusief btw, gezien je deze kosten kunt aftrekken van de belasting.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhouder in Schiermonnikoog? Vijf aandachtspunten!

Het vinden van een boekhouder in Schiermonnikoog is eenvoudig en snel gedaan via de gratis offerteservice van Boekhouder Gids. Maar hoe kies je nu de beste boekhouder voor je situatie? We geven je graag vijf aandachtspunten waar je rekening mee kan houden.

  • Hoeveel van je boekhouding wil je uitbesteden? Beslis of je gedeeltelijk of de volledige boekhouding wilt uitbesteden. Vermeld dit bij je offerteaanvraag, want dit zal je helpen om offertes op maat te ontvangen. Bij gedeeltelijke uitbesteding heb je meer controle maar moet je ook meer gegevens aanleveren.
  • Zelfstandige boekhouder of groot kantoor? Overweeg of je een zelfstandige boekhouder of een groot boekhoudkantoor wilt. Een zelfstandige boekhouder biedt vaak een persoonlijkere aanpak, terwijl een groot kantoor doorgaans meer expertise in huis heeft.
  • Wil je advies? Bepaal of je advies van de boekhouder verwacht naast de administratieve dienstverlening. Sommige boekhouders bieden advies als onderdeel van hun dienstverlening, maar dit is niet altijd standaard. Zorg ervoor dat dit aspect duidelijk wordt vermeld in de offerteaanvraag.
  • Wil je een aangesloten boekhouder? Als je meer garantie wilt op de kwaliteit van het werk van de boekhouder, kun je overwegen om te kiezen voor een boekhouder die is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NAOB). Hoewel boekhouders die niet zijn aangesloten niet per se van lagere kwaliteit zijn, kan aansluiting bij NAOB een indicatie zijn van een hogere kwaliteit.
  • Verwacht je een persoonlijke klik? Bedenk of de manier van communiceren met de boekhouder en de verwachte persoonlijke klik belangrijk voor je zijn. Uiteindelijk zal de boekhouder intensief met je samenwerken, je financiën beheren en met jou communiceren. Een goede persoonlijke klik is daarom wenselijk.

Meer tips nodig voor het kiezen van de beste boekhouder? Kijk eens op onze tips voor het vinden van een boekhouder pagina!

boekhouders Schiermonnikoog

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een boekhouder

Hieronder beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen over het inschakelen van een boekhouder.

Wie is er aansprakelijk voor de boekhouding?

Veel mensen twijfelen om een boekhouder in te huren vanwege verhalen over onbetrouwbare boekhouders. Ze zijn bezorgd dat zelfs kleine fouten ernstige gevolgen kunnen hebben voor hun bedrijf. In werkelijkheid komt dit gelukkig niet vaak voor, en als het toch gebeurt, is het zeker mogelijk om de boekhouder verantwoordelijk te houden voor dergelijke fouten.

Welke voordelen kan ik verwachten bij het inschakelen van een boekhouder?

Door een boekhouder in te huren, hoef je je minder zorgen te maken over de financiële aspecten van je bedrijf, waardoor je je energie kunt richten op andere belangrijke taken. Daarbij waarborgt een boekhouder de volledigheid en nauwkeurigheid van je boekhouding, waardoor je een helder overzicht van je financiële situatie hebt. Met een goede, en complete, financiële administratie en het advies van een boekhouder kun je het risico op faillissement en andere financiële problemen aanzienlijk verminderen.

Een boekhouder beschikt faarbij ook over de expertise en ervaring om je te begeleiden bij financiële beslissingen en belastingaangelegenheden, wat kan resulteren in fiscale voordelen en verbeterde financiële resultaten.

Wat kost hulp bij belastingaangifte als zzp’er?

De tarieven voor belastingaangifte voor zzp’ers beginnen bij €250,- en variëren op basis van de complexiteit van de situatie. Hoe gecompliceerder je bedrijf en financiële situatie zijn, des te hoger de kosten voor de belastingaangifte zullen zijn. Over het algemeen geldt dat startende zzp’ers doorgaans minder kosten hebben dan zzp’ers met een al complexe boekhouding.

Wat heeft een boekhouder allemaal nodig bij hulp bij belastingaangifte?

Een boekhouder heeft bepaalde persoonlijke gegevens van jou nodig, zoals je naam, BSN (Burgerservicenummer) en rekeningnummer. Daarnaast is het essentieel dat ze relevante informatie hebben over je inkomsten en eventuele uitgaven. Je dient jaaropgaven en een overzicht van je betaal- en spaarrekeningen te verstrekken. Als je in aanmerking komt voor aftrekposten, is het eveneens van belang dat de boekhouder toegang heeft tot cruciale informatie over deze posten.

Hoeveel uur heb je gemiddeld een boekhouder nodig?

Het aantal uren dat je een boekhouder nodig hebt, hangt af van de taken die je aan hen uitbesteedt. Als je ervoor kiest om de volledige boekhouding uit te besteden, dien je rekening te houden met enkele uren per week. Als je echter alleen maandelijkse controle van de boekhouding wenst, volstaat meestal een paar uur per maand. Voor belastingaangiftes kun je doorgaans rekenen op 2-3 uur.