245 boekhouders in Eindhoven

Een overzicht van alle boekhouders in Eindhoven

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Eindhoven zijn 245 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Eindhoven. Iedere boekhouder of administratiekantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bovendien is ieder boekhoudkantoor ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Boekhouder Eindhoven nodig?

Ben je op zoek naar een (ZZP) boekhouder? Vind een goedkoop, vakkundig boekhoudkantoor in ons overzicht. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag bij bedrijven uit deze gids. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Handige artikelen:

Over Eindhoven

Eindhoven is een plaats in de provincie Noord-Brabant en telt in totaal 227100 inwoners, verdeeld over Eindhoven 110588 huishoudens. Per 451 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Goedkope, vakkundige boekhouder gezocht?

Overzicht van alle 245 boekhouders in Eindhoven

Op zoek naar een boekhouder? Vraag gratis offertes aan.

boekhouder Eindhoven

Boekhoudergids, vind de beste boekhouder in Eindhoven

Een boekhouder uit Eindhoven is een waardevolle aanvulling voor jouw bedrijf! Wil jij ook meer tijd overhouden voor leuke dingen? Of heb je geen uren over om aan de boekhouding te besteden? Ga dan snel op zoek naar een professioneel boekhoudkantoor uit de regio. Via deze bedrijvengids vind je al snel goedkope boekhouders in de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden. Je krijgt een indicatie van de kosten en je leest waar je op moet letten bij het inhuren van een accountantskantoor. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat een specialist bij jou uit de buurt kost? Vraag dan snel en gratis vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier!

Boekhouder nodig? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope boekhouder in Eindhoven? Het vinden van een boekhoudkantoor is enorm eenvoudig met behulp van deze bedrijvengids. Via het offerteformulier vraag je bovendien gemakkelijk gratis offertes aan van verschillende specialisten uit je regio. Vergelijk de kosten en besteed je boekhouding uit aan het boekhoudkantoor met het scherpste uurtarief!

Wat doet een boekhouder?

Er wordt nog regelmatig gevraagd wat een boekhouder precies doet. De taken van een boekhoudkantoor uit Eindhoven lopen flink uiteen. Zo kun je ze inschakelen voor de gehele boekhouding van je onderneming, maar je kan ze ook voor eenmalige of zelfs structurele taken inhuren. Dit scheelt een hoop werktijd, zeker als de boekhouding niet je hobby is.

De werkzaamheden van een gemiddeld boekhoudkantoor zijn onder andere:

 • het uitvoeren van de boekhouding;
 • het opmaken van een jaarrekening;
 • belastingaangiften versturen;
 • het gevel van financieel- of belastingadvies;
 • de salarisadministratie;
 • het bijhouden van jouw debiteurenbeheer en crediteurenbeheer;
 • de facturatie.


Boekhouder uit Eindhoven gezocht?

Vind snel een goedkope boekhouder door gratis offertes te vergelijken!

Wat kost een boekhouder?

Wij zijn of haar boekhouding wil uitbesteden, is waarschijnlijk erg benieuwd naar de kosten van een boekhouder. Men denkt nog regelmatig dat het inhuren van een expert een erg dure aangelegenheid is en daarom alleen geschikt voor grote ondernemingen. Toch kan ook jij als zzp’er veel baat hebben bij hulp.

In de tabel hieronder vind je het gemiddelde uurtarief van boekhouders in 2022. Het uurtarief is onder meer afhankelijk van de ervaring van de expert: Een starter rekent gemiddeld €40,- tot €45,- en een zeer ervaren iemand zal een uurtarief van gemiddeld €80,- rekenen.

Vraag gratis offertes aan van boekhouders uit de regio.

Uurtarief boekhouder 2022

Ervaring boekhouderGemiddeld uurtarief*
Startende boekhouder€40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring€50,-
Zeer ervaren boekhouder€80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van boekhouders Eindhoven. Besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoeveel kost een boekhouder per maand?

Als je een boekhoudkantoor inschakelt voor je algehele boekhouding, zoals de het versturen van facturen, belastingaangiften en het opstellen van financiële rapportages, dan wil je natuurlijk weten wat dit op maandbasis ongeveer kost. De gemiddelde kosten per maand liggen rond de €75,-. Per jaar liggen de kosten rond de €920,-. Deze prijzen zijn exclusief btw, omdat je deze natuurlijk kunt aftrekken.

boekhouders Eindhoven

Voor particulieren en bedrijven

Als zzp’er of ondernemer is de boekhouding een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Toch heeft niet iedereen de tijd of de kennis om de boekhouding zelf zo efficiënt mogelijk bij te houden. Als zzp’er is het dan ook verstandig om een boekhouder in te schakelen! Voor particulieren komt de hulp van goedkope boekhouders ook goed van pas: bij de belastingaangifte bijvoorbeeld, of als je op zoek bent naar financieel advies.

Boekhoudkantoor Eindhoven voor:

 • Particulieren
 • Zzp’ers
 • BV’s
 • NV’s
 • Eenmanszaken
 • Verenigingen

Op zoek naar een boekhoudkantoor? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Boekhoudkantoor Eindhoven: de diensten

Een boekhoudkantoor uit Eindhoven biedt verschillende diensten aan. Van het volledig uit handen nemen van je boekhouding, het opstellen van jaarrekeningen en het doen van de belastingaangifte. Op deze pagina lees je alles over de diensten en wat een boekhouder voor jou kan betekenen. Vul het offerteformulier in voor een aantal scherp geprijsde offertes.Boekhouding uitbesteden

De boekhouding is een erg belangrijk onderdeel van elke ondernemer. Toch besteed niet iedere zzp’er en andere ondernemers hier de aandacht aan die het verdient. Misschien door een gebrek aan tijd, kennis of zelfs interesse. Met het inhuren van een boekhouder en het uitbesteden van de boekhouding houd jij meer uren over voor je werkzaamheden en kun je zelfs meer omzet draaien!

De algehele boekhouding bestaat uit verschillende taken, waaronder:

 • de facturatie;
 • het regelen van belastingaangiften;
 • het bijhouden van het crediteuren- en debiteurenbeheer;
 • het opstellen van winst- en verliesrekeningen.
Hoe de boekhouding er exact uitziet verschilt enorm per bedrijf. De belastingdienst stelt hier wel een aantal eisen aan, dus het is des te belangrijker om de boekhouding goed op orde te hebben.

Meer informatie over de boekhouding van een:
Eenmanszaak
Besloten vennootschap
Zzp’er
Vennootschap onder firma (vof)
Stichting

Op zoek naar een goede boekhouder? Vergelijk gratis offertes via de offerteservice.

Jaarrekening

Tegen het einde van het jaar is het noodzakelijk om een jaarverslag op te stellen. Hierin blik je terug op alle activiteiten van het afgelopen jaar. Een belangrijk onderdeel van het jaarverslag, is de jaarrekening. Als zzp’er ben je niet verplicht om een jaarrekening in te dienen bij de Kamer van Koophandel (KvK), maar als BV, NV of coöperatie is dit wel verplicht.

In de jaarafrekening staat wat je het afgelopen jaar hebt ondernomen, wat dit heeft gekost en ook wat dit heeft opgeleverd. Zo krijg je met een jaarafrekening een duidelijk overzicht van de financiële situatie. Voor het opstellen van een goede jaarrekening is het belangrijk dat je het hele jaar door de boekhouding goed op orde houdt.

boekhoudkantoor Eindhoven

Belastingaangiften

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf de belastingaangifte uit te voeren. De belastingdienst doet er alles aan om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Als jij je boekhouding op orde hebt dan moeten de belastingaangiften zo gedaan zijn, toch? Desondanks is het verstandig om een boekhouder in te schakelen voor je belastingaangiften.

Een boekhoudkantoor is veel beter op de hoogte is van alle aftrekposten en andere belastingvoordelen. Dankzij dit belastingadvies, kan het uitbesteden van de aangifte je veel geld opleveren! Als je een goedkope specialist inhuurt dan kun je de kosten voor de aangifte bovendien zoveel mogelijk beperken.

Meer informatie:
Kosten belastingaangifte laten doen
Belastingaangifte particulier
Belastingaangifte bedrijf

Salarisadministratie

Wanneer je medewerkers in dienst hebt of personeel in dienst wilt nemen, dan komt er een extra taak bij de boekhouding: namelijk de salarisadministratie. Een boekhouder helpt indien gewenst bij de salarisadministratie opzetten. Het is vanuit de belastingdienst verplicht om een loonadministratie bij te houden. Hierin staan onder meer de loonstaten, loonstroken en jaaropgaven. Als jij je hier nog nooit mee bezig hebt gehouden, dan is dit een grote opgave die veel extra tijd in beslag neemt. Ook voor je personeel is het belangrijk dat de salarisadministratie goed op orde is.

Door de salarisadministratie uit te besteden hoef je hier geen tijd meer aan te besteden. Eén van de goedkope salarisadministrateurs uit Eindhoven neemt al deze taken graag uit handen. De kosten van het opmaken van loonstroken beginnen vanaf €15,- per loonstrook.

Meer informatie over de kosten van de salarisadministratie en salarisadministratie DGA.

Debiteuren en crediteurenbeheer

Het versturen van facturen is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Immers: dit zorgt ervoor dat het geld binnenkomt. Veel ondernemers voeren zelf de facturatie uit. Toch is het debiteurenbeheer en crediteurenbeheer iets ingewikkelder dan alleen het versturen van facturen.

Om te voorkomen dat facturen te lang onbetaald blijven, is het belangrijk goed overzicht te houden over de openstaande en betaalde facturen. In het debiteurenbeheer is dan ook direct duidelijk welke facturen al wel en nog niet betaald zijn! Door op tijd herinneringen of zelfs aanmaningen te versturen verklein je namelijk de kans op dubieuze debiteuren.


Op zoek naar een boekhoudkantoor?

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Financieel advies

Ook als je zelf de boekhouding regelt, kan het verstandig zijn om een boekhouder in te huren voor financieel advies. Wanneer je er toch niet uitkomt met de belastingaangiften bijvoorbeeld, of als je een probleem hebt met de jaaropgave.

Ook als je net als zzp’er aan de slag gaat, dan is het verstandig om financieel advies te vragen aan een boekhouder. Het boekhoudkantoor helpt je op weg en geeft duidelijk financieel advies, zodat je zeker weet dat de financiële administratie nog steeds op rolletjes loopt.

Belastingadvies

Naast financieel advies komt ook belastingadvies voor veel ondernemers goed van pas. Goed belastingadvies kan je veel opleveren. Weet jij bijvoorbeeld welke aftrekposten er zijn en hoe je de belastingaangifte optimaal invult? Doordat de regelgeving omtrent btw en andere belastingwetten regelmatig verandert, is het moeilijk om overal van op de hoogte te blijven. Een boekhouder is hierin gespecialiseerd en kan je daarom duidelijk en professioneel belastingadvies geven.

Het vragen om belastingadvies is in de meeste gevallen relatief goedkoop, omdat je een vast uurtarief betaalt. Heb je een vaste boekhouder, dan is het vragen om belastingadvies vaak nog goedkoper.

Financiële rapportages

Om goed overzicht te houden op de financiële situatie van je bedrijf, is het belangrijk om regelmatig, goede financiële rapportages op te laten stellen. Hierin zie je direct hoe de onderneming eraan toe is. De financiële rapportages zijn belangrijk voor jezelf, omdat je hiermee duidelijkheid en inzicht houdt. Maar het is ook belangrijk voor het vertrouwen van eventuele investeerders.

Weet je niet precies wat er in een financiële rapportage moet komen te staan? Of lukt het je niet alle financiële zaken duidelijk op een rijtje te zetten? Overweeg dan het inhuren van één van de goedkope boekhouders in de buurt.

boekhouding uitbesteden

Verschil boekhouder en accountant?

De term boekhouder en accountant wordt in de praktijk regelmatig door elkaar gehaald. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een accountant en een boekhouder?

 • Boekhouder: in principe mag iedereen zich een boekhouder noemen, omdat je hiervoor geen diploma of opleiding voor nodig hebt.
 • Accountant: dit is een beschermd beroep, wat inhoudt dat iemand zichzelf alleen zo mag noemen als zij hiervoor over de juiste diplomering beschikken.

Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om een goedkope boekhouder te vinden, dan goedkope accountants. Dat een boekhouder niet beschikt over de hoogste diploma’s wil namelijk niet zeggen dat zij geen kennis of ervaring hebben in de boekhouding.

Klanten over Boekhoudersgids.nl


boekhoudersgids klantreview“Toen ik mijn onderneming startte, had ik geen kennis van de financiële administratie. Ik vond via de bedrijvengids een boekhouder die me financieel advies heeft gegeven en geholpen heeft mijn bedrijf van de grond te krijgen!”
B. Zijlmans

klantreview boekhoudersgids“Ik zocht een boekhouder uit Eindhoven om te helpen met de belastingaangiften. Het klikte zo goed, dat hij inmiddels mijn hele boekhouding bijhoudt! Zo houd ik zelf meer tijd over voor leuke dingen.”
R. Emmen

Boekhouder zoeken én kiezen, waarop letten?

Er zijn veel verschillende boekhoudkantoren in de regio Eindhoven, hoe vind je dan een betrouwbare en betaalbare boekhouder uit Eindhoven? Je kunt bij het zoeken naar een boekhouder rekening houden met verschillende aspecten.

Vraag jezelf eerst af of je de hele boekhouding of slechts een gedeelte ervan wilt uitbesteden. En werk je graag samen met een groot boekhoudkantoor of vind je de persoonlijke aanpak van een goedkope boekhouder prettiger?

Daarnaast is het verstandig om te zoeken naar iemand met wie je een goede klik hebt, omdat je deze persoon wel toelaat tot de financiële administratie van je bedrijf. Je kunt tijdens het zoeken onder meer rekening houden met de onderstaande punten.

Hier lees je 9 handige tips voor het vinden van een boekhouder.

1. Gedeelte of volledige boekhouding uitbesteden?

Kies je ervoor om de boekhouding volledig uit te besteden aan een boekhouder, dan bespaar je jezelf een hoop waardevolle energie. Maar als je zelf voldoende kennis en tijd hebt kun je uiteraard ook slechts een gedeelte uitbesteden. Dit bespaart je in de kosten en zorgt er tegelijkertijd voor dat je profiteert van de kennis en ervaring van een professional.

2. Zelfstandige boekhouder of groot boekhoudkantoor?

De keuze voor het zoeken van een zelfstandige boekhouder of boekhoudkantoor is erg persoonlijk. Een groot boekhoudkantoor is fijn, omdat je weet dat er altijd hulp aanwezig is. Daar staat tegenover dat de aanpak wel minder persoonlijk is. Vaak is een zelfstandige, goedkope boekhouder meer betrokken bij jou en je bedrijf.

3. Boekhouder in de buurt?

Houd je van de persoonlijke aanpak? Dan is het wel zo fijn om persoonlijk af te spreken met de persoon die je boekhouding doet. In dit geval is het verstandig om te zoeken naar een boekhouder die in de buurt van Eindhoven woont. Vind je dit niet belangrijk, dan kun je de boekhouding ook uitbesteden aan iemand die verder weg woont.

Vind snel een goedkope en vakkundige boekhouder uit Eindhoven!

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!


4. Wel of geen advies van de boekhouder?

Sommige ondernemers vinden het erg fijn om persoonlijk financieel advies of belastingadvies te krijgen terwijl anderen dit niet op prijs stellen. Wat vind jij het fijnst? Wil je graag iemand inhuren die nauw betrokken is bij je bedrijf of wil je vooral tijd besparen met het uitbesteden van de financiële administratie?

5. Betrouwbaarheid beoordelen

Soms is het lastig om de betrouwbaarheid van goedkope boekhouders te controleren. Malafide boekhouders zijn namelijk lastig te herkennen. Gelukkig kun je een betrouwbaar boekhoudkantoor relatief gemakkelijk herkennen aan het NOAB keurmerk. Op de website van van het NOAB lees je meer over het voordeel van dit keurmerk en waarom het verstandig is te kiezen voor een kantoor dat zich bij deze vereniging heeft aangesloten.

6. Goedkope boekhouder?

Naast betrouwbaar is het uiteraard ook belangrijk dat de expert betaalbaar is. Je vindt een goedkope boekhouder gemakkelijk met deze bedrijvengids. Door de offertes van meerdere boekhouders met elkaar te vergelijken, ben je namelijk verzekerd van de specialist met het scherpste uurtarief!

7. Persoonlijke klik?

Als je veel persoonlijk gaat samenwerken met de specialist, dan is het uiteraard belangrijk om een persoonlijke klik te hebben. Als je de gehele boekhouding uitbesteed aan een goedkope boekhouder, dan moet je deze persoon kunnen vertrouwen. Dat is een stuk gemakkelijker met een persoonlijke klik. Maak daarom altijd eerst een kennismakingsafspraak.

Boekhouder inschakelen?

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend en gratis offertes!

Vind de juiste boekhouder

Vraag gratis offertes aan om een boekhouder bij jou in de buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Vergelijk verschillende boekhouders en bespaar tot wel 40%!

Voordelen inschakelen boekhouder

 • Je bespaart zelf een hoop waardevolle energie.
 • Je weet zeker dat je boekhouding volledig op orde is.
 • Met een goede financiële administratie verklein je de kans op faillissement of andere geldproblemen.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een professional.

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Veel mensen zijn bang om een boekhouder in te schakelen omdat ze een verhaal hebben gehoord over onbetrouwbare boekhouders. Een paar kleine foutjes zou voor hun bedrijf enorm nadelig zijn. In de praktijk komt dit gelukkig niet vaak voor. En is dit wel zo, dan is het zeker mogelijk om de boekhouder hiervoor aansprakelijk te houden.

boekhouder Eindhoven gezocht

Geschikte boekhouder Eindhoven vinden? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een boekhouder in Eindhoven? Maak gebruik van onze service en vindt gemakkelijk een administratiekantoor in de buurt. Hoe? Door via het offerteformulier gratis offertes aan te vragen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt al snel gratis offertes van bedrijven uit jouw regio. Vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40%! Je bent verzekerd van de laagste kosten en geeft je administratie uit handen aan een betrouwbaar boekhoudkantoor!

Gratis offertes vergelijken

Gratis boekhouder offertes vergelijken?

Door tarieven van boekhouders te vergelijken bespaar je op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag