Vind de beste boekhouder in Asten

Kom gemakkelijk en snel in contact met boekhouders uit Asten en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Asten

Top 17 boekhouders in Asten

Compleet overzicht van alle boekhouders in Asten

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Asten zijn 17 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Asten en omgeving Noord-Brabant. Iedere boekhouder of administratiekantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bovendien is ieder boekhoudkantoor handmatig geselecteerd en toegevoegd aan Boekhoudergids.nl.

Boekhouder Asten nodig?

Ben je op zoek naar een (ZZP) boekhouder? Vind een goedkoop, vakkundig boekhoudkantoor in ons overzicht. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag bij bedrijven uit deze gids. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Goedkope, vakkundige boekhouder gezocht?

Overzicht van de top 17 boekhouders in Asten

Op zoek naar een boekhouder? Vraag gratis offertes aan.

boekhouder Asten

Vind een betrouwbare boekhouder in Asten via Boekhouder Gids

Hierboven heb je een overzicht kunnen zien van alle boekhouders in je regio, maar je bent vast ook benieuwd naar de gemiddelde kosten van een boekhouder in Asten per uur en voor de verschillende klussen. Je bent op de juiste plek.

Hieronder lees je alles over zowel de kosten van een boekhouder per uur en per maand, maar ook per klus en krijg je enkele tips voor het kiezen van de beste boekhouder in je situatie.

Welk uurtarief hanteert een boekhoudkantoor in Asten gemiddeld per uur?

Het inschakelen van een boekhoudkantoor in Asten kost gemiddeld €60,- per uur. Het is afhankelijk van de ervaring en de grootte van het kantoor hoe hoog de kosten van de boekhouder uiteindelijk zullen zijn. Schakel je bijvoorbeeld een startende boekhouder in voor eenvoudige werkzaamheden? Dan ga je meer richting de €40,- tot €45,- per uur.

Heb je een groot boekhoudkantoor nodig voor verschillende, en complexe, taken? Dan moet je rekening houden met een uurtarief dat ligt tussen de €50,- en €80,-.

Prijzen boekhouder per uur

€40,- tot €80,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Betaalbare boekhouder
€40,- tot €45,- per uur

Startende boekhouder
Eenvoudige werkzaamheden
Zzp of klein boekhoudkantoor

Ervaren boekhouder
€50,- tot €80,- per uur

Ervaren boekhouder
Complexe werkzaamheden
Groot boekhoudkantoor

Start nu je gratis offerteaanvraag

Hoeveel kost een boekhouder per maand?

Een beginnende zzp’er met een eenmanszaak kan bijvoorbeeld gemiddelde kosten per maand rond de €75,- verwachten. Per jaar liggen de kosten in dit geval rond de €920,-. Deze prijzen zijn exclusief btw, omdat je deze natuurlijk kunt aftrekken.

Een exacte indicatie geven is lastig, omdat de kosten verschillen afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Wat kosten verschillende boekhoudkundige taken?

Een uurtarief is handig om te weten, maar misschien heb je meer baat bij de kosten van de verschillende boekhoudkundige taken. Hieronder krijg je iets meer uitleg over de diverse taken waarvoor je een boekhouder kunt inschakelen en welke kosten je hierbij moet verwachten.

boekhouders Asten

Uitbesteden van boekhouding

Met het inhuren van een boekhouder en het uitbesteden van de boekhouding houd je meer uren over voor je werkzaamheden. Daarbij word je geholpen door een gespecialiseerde fiscalist en kun je ervan uitgaan dat je boekhouding goed op orde zal zijn.

Hoe de boekhouding er exact uitziet, verschilt enorm per bedrijf. De Belastingdienst stelt hier wel een aantal eisen aan, dus het is des te belangrijker om de boekhouding goed op orde te hebben. De kosten voor het uitbesteden van je boekhouding liggen gemiddeld tussen de €40,- tot €80,- per uur.

Jaarrekening opstellen

Tegen het einde van het jaar is tijd voor het opstellen van een jaarrekening. Hierin kijk je terug op alle activiteiten van het afgelopen jaar. Een belangrijk onderdeel van het jaarverslag, is de jaarrekening. Als zzp’er ben je niet verplicht om een jaarrekening in te dienen bij de Kamer van Koophandel (KvK), maar als BV, NV of coöperatie is dit wel verplicht.

Voor het opstellen van een goede jaarrekening is het belangrijk dat je het hele jaar door de boekhouding goed op orde houdt. Het uitbesteden van de jaarrekening kost gemiddeld €450,-.

Hulp bij de belastingaangiften voor ondernemers

Door een boekhouder in te schakelen ben je verzekerd dat je gebruikmaakt van alle aftrekposten en andere belastingvoordelen. Bovendien weet je dat alles nauwkeurig en accuraat wordt aangeleverd en ingevuld. De kosten voor hulp bij belastingaangifte beginnen vanaf €250,-.

Ondanks dat hulp bij de belastingaangifte geld kost, is dit het dubbel en dwars waard. Het levert namelijk in de meeste gevallen meer op dan het geld kost.

Hulp bij belastingaangifte voor particulieren

Ook particulieren schakelen boekhouders in voor hulp bij de aangifte. Dit kost vanaf €40,- per persoon voor de standaard aangifte inkomstenbelasting. Bij een aangifte inkomstenbelasting voor een kind komt hier vanaf €20,- per kind bovenop. Heb je hulp nodig bij de aangifte bij een echtscheiding? Dat kan al vanaf €120,-.

Verzorgen van de salarisadministratie

Een boekhouder kun je ook inschakelen voor het verzorgen van je salarisadministratie. Het is vanuit de belastingdienst verplicht om een loonadministratie bij te houden wanneer je werknemers in dienst hebt. Hierin staan onder meer de loonstaten, loonstroken en jaaropgaven. Als jij je hier nog nooit mee bezig hebt gehouden, dan is dit een grote opgave die veel extra tijd in beslag neemt. Ook voor je personeel is het belangrijk dat de salarisadministratie goed op orde is.

Door de salarisadministratie uit te besteden hoef je hier geen tijd meer aan te besteden. De kosten van het opmaken van loonstroken beginnen vanaf €15,- per loonstrook.

Kosten per onderdeel

Onderdeel van boekhoudingVanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulierVanaf €40,-
Belastingaangifte W-biljet (zzp/ondernemer)Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bvVanaf €450,-
SalarisadministratieVanaf €15,- per loonstrook
DebiteurenbeheerGratis offertes aanvragen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk afhankelijk zijn van de situatie, denk aan een particulier, zzp’er of groot bedrijf.


Op zoek naar een boekhoudkantoor?

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Meest recente uitgevoerde boekhouding in Asten

Hieronder vind je de meest recentelijk uitgevoerde boekhouding in Asten. Zo krijg je een wat beter beeld van de mogelijke kosten voor de taken die je gaat uitbesteden,

Belastingaangifte voor een zzp’er

Een vrij nieuwe ondernemer had hulp nodig met het indienen van de belastingaangifte. De ondernemer wou een boekhouder inschakelen voor vier kwartalen, gemiddeld was de boekhouder 1,5 uur bezig met de belastingaangifte. De gekozen boekhouder hanteerde een tarief van €60,- per uur, in totaal was de ondernemer €360,- kwijt voor het hele jaar.

Jaarlijks de volledige boekhouding uitbesteden

Een zzp’er had hulp nodig met de volledige boekhouding. De zzp’er hield zelf alles al netjes bij, maar wilde graag nog een extra paar ogen ter controle en om alles volledig te maken. De boekhouder is elke maand ingezet voor een controle, die gemiddeld een uur in beslag nam. Het uurtarief van de boekhouder was €50,-, wat neerkwam op een totaal van €600,- voor het gehele jaar.

Salarisadministratie voor een bedrijf van 25 medewerkers

Een bedrijf met 25 medewerkers heeft een boekhouder ingeschakeld voor het verzorgen van de salarisadministratie. De kosten per medewerker was €12,50,-. De totale kosten kwamen op €312,50 per maand. Bij deze opdracht werden er ook administratiekosten in rekening gebracht van €20,- per werknemer en een eenmalige €20,- voor de gehele administratie. Boven op de €312,50 per maand waren er dus ook eenmalige administratiekosten van €520,-

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhouder in Asten?

Er zijn veel verschillende boekhoudkantoren te vinden, hoe kies je dan een betrouwbare en betaalbare boekhouder in Asten? Je kunt bij het zoeken naar een boekhouder rekening houden met verschillende aspecten:

  • Gedeelte of volledige boekhouding uitbesteden? Kies je ervoor om de boekhouding volledig uit te besteden aan een boekhouder, dan bespaar je jezelf een hoop waardevolle energie. Maar als je zelf voldoende kennis en tijd hebt, kun je uiteraard ook slechts een gedeelte uitbesteden. 
  • Zelfstandige boekhouder of groot boekhoudkantoor? De keuze voor het zoeken van een zelfstandige boekhouder of boekhoudkantoor is erg persoonlijk. Een groot boekhoudkantoor is fijn, omdat je weet dat er altijd hulp aanwezig is. Daar staat tegenover dat de aanpak wel minder persoonlijk is. Vaak is een zelfstandige, betaalbare boekhouder meer betrokken bij jou en je bedrijf.
  • Wel of geen advies van de boekhouder? Sommige ondernemers vinden het erg fijn om persoonlijk financieel advies of belastingadvies te krijgen, terwijl anderen dit niet op prijs stellen. Vraag jezelf af wat je wil.
  • Betrouwbaarheid beoordelen. Soms is het lastig om de betrouwbaarheid van betaalbare boekhouders te controleren. Malafide boekhouders zijn namelijk lastig te herkennen. Gelukkig kun je een betrouwbaar boekhoudkantoor relatief gemakkelijk herkennen aan het NOAB-keurmerk.
  • Persoonlijke klik? Als je veel persoonlijk gaat samenwerken met de specialist, dan is het uiteraard belangrijk om een persoonlijke klik te hebben. Als je de gehele boekhouding uitbesteed aan een boekhouder, dan moet je deze persoon kunnen vertrouwen. 

Op onze pagina over het zoeken en kiezen van een boekhouder vind je nog 9 tips.

boekhouder Asten gezocht

Geschikte boekhouder in Asten vinden? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een boekhouder in Asten? Maak gebruik van onze service en vindt gemakkelijk een administratiekantoor in de buurt. Hoe? Door via het offerteformulier gratis offertes aan te vragen! Je ontvangt al snel gratis offertes van bedrijven uit jouw regio. 

Vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40%! Je bent verzekerd van de laagste kosten en geeft je administratie uit handen aan een betrouwbaar boekhoudkantoor!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over boekhouding

Heb je zelf nog vragen over het werk van een boekhouder of wil je nog meer weten over de prijzen van boekhoudkantoren? Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen.

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je een boekhouder inschakelt?

Veel mensen zijn bang om een boekhouder in te schakelen, omdat ze een verhaal hebben gehoord over onbetrouwbare boekhouders. Een paar kleine foutjes zou voor hun bedrijf enorm nadelig zijn. In de praktijk komt dit gelukkig niet vaak voor. En is dit wel zo, dan is het zeker mogelijk om de boekhouder hiervoor verantwoordelijk te houden.

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Je bespaart zelf een hoop waardevolle energie. Je weet zeker dat je boekhouding volledig op orde is. Met een goede financiële administratie verklein je de kans op faillissement of andere geldproblemen en je profiteert van de kennis en ervaring van een professional.

Wat kost belastingaangifte laten verzorgen voor zzp’ers?

De prijs voor de belastingaangifte voor zzp’ers begint vanaf €250,-. De kosten hangen samen met de situatie en hoe complex deze is. Hoe ingewikkelder je situatie en je onderneming, des te hoger de kosten voor de belastingaangifte. Je bent als startende zzp’er daarom goedkoper uit dan wanneer je al een complexe boekhouding voert.

Wat heeft een boekhouder nodig voor belastingaangifte?

De boekhouder heeft jouw persoonlijke gegevens nodig, zoals je naam, BSN en rekeningnummer. Ook moeten ze belangrijke informatie over je inkomsten en eventueel uitgaven hebben. Hiervoor lever je jaaropgaven in en een overzicht van je betaal- en spaarrekeningen. Kom je in aanmerking voor aftrekposten, dan moet de boekhouder daar ook belangrijke informatie over hebben.

Hoeveel uur heb je gemiddeld een boekhouder nodig?

Het aantal uur dat je een boekhouder nodig hebt, hangt af van de werkzaamheden die je uitbesteedt. Kies je ervoor om de volledige boekhouding uit te besteden, dan zal je rekening moeten houden met een aantal uur per week. Laat je de boekhouding alleen controleren elke maand, dan is een paar uur per maand voldoende. Voor de aangiftes kun je rekening houden met 2-3 uur.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

De term boekhouder en accountant wordt in de praktijk regelmatig door elkaar gehaald. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een accountant en een boekhouder?

In principe mag iedereen zich een boekhouder noemen, omdat je hiervoor geen diploma of opleiding voor nodig hebt. Een accountant is een beschermd beroep, wat inhoudt dat iemand zichzelf alleen zo mag noemen als zij hiervoor over de juiste diplomering beschikken.