Vind de beste boekhouder in Venlo

Kom gemakkelijk en snel in contact met boekhouders uit Venlo en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Venlo

Alle 61 boekhouders in Venlo

Compleet overzicht van alle boekhouders in Venlo

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Venlo zijn 61 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Venlo en omgeving Limburg. Iedere boekhouder of administratiekantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bovendien is ieder boekhoudkantoor handmatig geselecteerd door het serviceteam van Boekhoudergids.nl.

Boekhouder Venlo nodig?

Ben je op zoek naar een (ZZP) boekhouder? Vind een goedkoop, vakkundig boekhoudkantoor in ons overzicht. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag bij bedrijven uit deze gids. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Goedkope, vakkundige boekhouder gezocht?

Overzicht van alle 61 boekhouders in Venlo

Op zoek naar een boekhouder? Vraag gratis offertes aan.

boekhouder Venlo

Vind de beste boekhouder in Venlo via Boekhouder Gids

Een boekhouder in Venlo vind je eenvoudig via Boekhouder Gids. Hierboven vind je een lijst van alle boekhouders bij je in de regio, daarbij hebben we zelf een netwerk aan boekhouders waar we jou aan kunnen koppelen. Je bent vast ook nieuwsgierig naar de mogelijke taken en kosten, ook daarvoor ben je op de juiste plek.

Op deze pagina lees je namelijk meer over de diensten die een boekhouder levert. Ook vind je hier meer informatie over de kosten van het uitbesteden van de boekhouding en geven we je tips voor het zoeken en vinden van de beste boekhouder. Wil je weten wat een boekhoudkantoor precies kost? Lees dan snel verder.

Welk uurtarief hanteert een boekhoudkantoor in Venlo gemiddeld per uur?

De kosten voor een boekhoudkantoor in Venlo verschillen flink per kantoor. Dat heeft onder andere te maken met de mate van ervaring van de specialist. Zo kun je al betaalbare boekhouders vinden met een gemiddeld uurtarief van €40,- tot €45,-. Vaak gaat het dan om beginnende boekhouders.

Vind je een boekhoudkantoor met een uurtarief van ongeveer €50,- dan gaat het waarschijnlijk om specialisten met een aantal jaren ervaring. Voor een zeer ervaren iemand ligt het uurtarief gemiddeld rond de €80,-.

Prijzen boekhouder per uur

€40,- tot €80,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Betaalbare boekhouder
€40,- tot €45,- per uur

Startende boekhouder
Eenvoudige werkzaamheden
Zzp of klein boekhoudkantoor

Ervaren boekhouder
€50,- tot €80,- per uur

Ervaren boekhouder
Complexe werkzaamheden
Groot boekhoudkantoor

Start nu je gratis offerteaanvraag

Hoeveel kost een boekhouder per maand?

Als zzp’er met een relatief simpele boekhouding betaal je de boekhouder bijvoorbeeld, exclusief btw, €75,- per maand. Op jaarbasis is dat ongeveer €920,- exclusief btw. Als ondernemer of zzp’er kun je de btw uiteraard aftrekken, waardoor dit geen extra kosten vormen. Let er op dat de kosten per maand voor een boekhouder verschillen per bedrijf. Afhankelijk van de complexiteit, en grootte, van de administratie kan dit enorm verschillen.

Wat kosten verschillende boekhoudkundige taken?

Een uurtarief geeft al een goede indicatie over de kosten, maar het is ook handig om te weten hoeveel verschillende boekhoudkundige taken precies kosten. Zo kost hulp bij de aangifte voor particulieren gemiddeld €250,-. De exacte prijs hangt af van hoe complex de aangifte is. Een salarisadministratie bijhouden kost je ongeveer €15,- per loonstrook en het opstellen van de jaarrekening kost gemiddeld vanaf €450,-.

Hieronder geven we voorbeelden van enkele veelvoorkomende taken en de bijbehorende kosten.

boekhouders Venlo

Uitbesteden van boekhouding

Door de boekhouding uit te besteden weet je zeker dat de financiële administratie helemaal op orde is, en voorkom je nare geldproblemen. De boekhouding is een erg belangrijk onderdeel van het runnen van een onderneming. Hiermee houd je overzicht op de facturatie, de belastingaangiften en op de financiële situatie van je bedrijf.

Voor het uitbesteden van je boekhouding betaal je gemiddeld €40,- tot €80,- per uur. Afhankelijk van hoeveel je gaat uitbesteden, en hoe je huidige administratie eruitziet, kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Jaarrekening opstellen

Zo tegen het einde van het jaar is het belangrijk om de jaarrekening op te stellen. Hier zien veel zzp’ers tegenop. Hoewel het voor een zzp’er niet verplicht is om een jaarrekening op te stellen, is dit zeker aan te raden! In de jaarrekening staat al jouw financiële informatie van het afgelopen jaar. Zo heb je in één overzicht duidelijk hoe je bedrijf er financieel voor staat. Het laten verzorgen van een jaarrekening door een boekhouder kost gemiddeld €450,-.

Voor BV’s, NV’s of andere ondernemingen is het wel verplicht een jaarrekening op te laten stellen. De belastingdienst neemt de gegevens uit de jaarrekening over om de winstaangifte inkomstenbelasting in te dienen.

Hulp bij de belastingaangiften voor ondernemers

Voor zowel particulieren als bedrijven kunnen belastingaangiften erg complex zijn. Vooral als er sprake is van verschillende aftrekposten. De belastingdienst maakt het iedereen zo gemakkelijk mogelijk door veel gegevens al in te vullen, maar toch valt er veel winst te behalen door de belastingaangiften uit te besteden aan een boekhoudkantoor. Dit komt omdat boekhouders bekend zijn met de mogelijke aftrekposten. Zij zorgen dus voor een zo hoog mogelijke belastingteruggave!

Hulp bij belastingaangifte voor particulieren

Als particulier kun je ook een boekhouder inschakelen voor ondersteuning bij het indienen van hun belastingaangifte. De kosten beginnen bij €40,- per persoon voor een standaard aangifte inkomstenbelasting. Als het gaat om het indienen van de inkomstenbelasting voor een kind, komt daar een aanvullend tarief vanaf €20,- per kind bij. Als je hulp nodig hebt bij het indienen van belastingaangifte in het geval van een echtscheiding, kun je dat al vanaf €120,- krijgen.

Bovendien bespaart het je heel veel tijd en energie om de belastingaangiften uit te besteden. De prijs voor het uitbesteden van de aangifte begint vanaf €250,-.

Verzorgen van de salarisadministratie

De salarisadministratie moet je heel nauwkeurig invoeren. Hoe meer personeel je hebt, des te langer het voeren van de salarisadministratie duurt. Een boekhouder helpt bij de salarisadministratie opzetten.

In de salarisadministratie houd je onder andere het volgende bij:

 • De loonstaat
 • De loonstrookjes
 • De jaaropgaven
 • Detacheringsverklaringen
 • Vrijgestelde vergoedingen, uitkeringen en verstrekkingen
 • Beschikkingen en verklaringen
 • Loonbestanddelen in eindheffing
 • Spaarloon- en levensloopregelingen
 • Afdrachtverminderingen

De belastingdienst stelt belangrijke eisen aan de salarisadministratie. Hierom is het verstandig dit goed te laten verzorgen door een boekhouder. Dan weet je zeker dat je salarisadministratie helemaal in orde is en houd je zelf een hoop werktijd over om je met je échte werk bezig te houden. Het is ook mogelijk om een salarisadministrateur voor de salarisadministratie DGA in te schakelen.

De kosten van de salarisadminisatratie zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het aantal medewerkers en de gegevens die je wilt laten verwerken. Het opstellen van een loonstrook begint vanaf €15,- per loonstrook.

Kosten per onderdeel

Onderdeel van boekhoudingVanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulierVanaf €40,-
Belastingaangifte W-biljet (zzp/ondernemer)Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bvVanaf €450,-
SalarisadministratieVanaf €15,- per loonstrook
DebiteurenbeheerGratis offertes aanvragen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk afhankelijk zijn van de situatie, denk aan een particulier, zzp’er of groot bedrijf.


Op zoek naar een boekhoudkantoor?

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Recent uitgevoerde boekhouding in Venlo

Hieronder vind je enkele recentelijk uitgevoerde boekhouding in Venlo door boekhouders. Zo krijg je een wat beter beeld van de mogelijke kosten voor de taken die je gaat uitbesteden,

Belastingaangifte voor een eenmanszaak

Een vrij nieuwe ondernemer had hulp nodig met het indienen van de belastingaangifte. De ondernemer wou een boekhouder inschakelen voor vier kwartalen, gemiddeld was de boekhouder 1,5 uur bezig met de belastingaangifte. De gekozen boekhouder hanteerde een tarief van €60,- per uur, in totaal was de ondernemer €360,- kwijt voor het hele jaar.

Volledige uitbesteding boekhouding door een zzp’er

Een zzp’er heeft een boekhouder ingeschakeld voor het verzorgen van de boekhouding. Alles werd netjes bijgehouden, maar moest worden gecontroleerd door een boekhouder. De zzp’er besloot elke maand een boekhouder in te schakelen om te kijken of de boekhouding nog op orde was. Het uurtarief van de boekhouder is €65,- en de boekhouder was elke maand een uur nodig. De totale kosten voor het hele jaar was €780,-.

Salarisadministratie verzorgen voor een bedrijf van 40 medewerkers

Een boekhouder werd ingeschakeld voor een bedrijf met 40 medewerkers. Per medewerker kost het verzorgen van de salarisadministratie €12,50,-. Daarbij komt er per medewerker ook een eenmalige €20,- aan administratiekosten bij. Per maand is het bedrijf €500,- kwijt aan salarisadministratie plus een eenmalig bedrag van €800,- voor administratiekosten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhouder in Venlo?

Er zijn veel verschillende boekhoudkantoren te vinden, hoe kies je dan een betrouwbare en betaalbare boekhouder in Venlo? Je kunt bij het zoeken naar een boekhouder rekening houden met verschillende aspecten:

 • Gedeelte of volledige boekhouding uitbesteden? Als je zoveel mogelijk werktijd wilt besparen is het uitbesteden van de complete boekhouding erg verstandig. Als je wel zelf delen van de boekhouding uitvoert, zoals het debiteurenbeheer, dan ben je beter op de hoogte van de financiële situatie.
 • Zelfstandige boekhouder of groot boekhoudkantoor? Met het inhuren van een zelfstandige boekhouder ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak van iemand die betrokken is bij je bedrijf. Kies je voor het inhuren van een boekhoudkantoor, dan weet je zeker dat er altijd iemand aanwezig is om je ter plekke te helpen.
 • Wel of geen advies van de boekhouder? Een specialist die erg betrokken is bij je bedrijf geeft je advies over verschillende financiële aspecten. Sommige ondernemers vinden het fijn om iemand te hebben die altijd meedenkt. Toch is niet iedereen hier van gediend. Als jij alleen je boekhouding uit handen wilt geven en geen advies over andere zaken wil, maak hier dan duidelijke afspraken over.
 • Betrouwbaarheid beoordelen. Natuurlijk wil je graag een betaalbare specialist inhuren, maar het is ook belangrijk om een betrouwbaar persoon in te schakelen voor je debiteurenbeheer of belastingadvies. Boekhouders die zijn aangesloten bij branchevereniging NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) zijn in ieder geval betrouwbaar. Dat betekent uiteraard niet dat boekhouders die niet zijn aangesloten bij NOAB onbetrouwbaar zijn.
 • Persoonlijke klik? Bij het inschakelen van een boekhoud- of accountantskantoor, is het erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is. De persoon met wie je gaat samenwerken krijgt een duidelijk beeld van de financiële situatie. Dit betekent dat je hem moet kunnen vertrouwen.

Op onze pagina over het zoeken en kiezen van een boekhouder vind je nog 9 tips.

boekhouder Venlo gezocht

Geschikte boekhouder in Venlo vinden? Vergelijk gratis offertes!

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte boekhouder uit Venlo? Of wil je meer informatie over het gemiddelde uurtarief van een administratiekantoor? Maak dan snel gebruik van deze bedrijvengids. Via het offerteformulier vraag je in één muisklik de offertes aan van boekhoudkantoren uit de regio. Vergelijk de prijzen en kies de expert met het laagste uurtarief. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over boekhouding

Hieronder vind je het antwoord op een paar veelgestelde vragen over boekhouders.

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je een boekhouder inschakelt?

De belastingdienst stelt strenge eisen aan het bijhouden van de boekhouding. Bij een te late aangifte of betaling krijg je al snel een boete opgelegd. Mede hierom zijn veel zzp’ers bang om de administratie uit handen te geven: als een ander dit niet goed oppakt, dan betaal jij de prijs. Toch?

Sinds 2006 heeft de overheid vastgesteld dat de boete ook opgelegd kan worden aan het boekhoudkantoor als zij verantwoordelijk zijn voor de fout. In dit geval ligt de aansprakelijkheid dus bij je adviseur.

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Je bespaart jezelf een hoop tijd en geld en weet zeker dat de financiële situatie op orde is. Daarbij voorkom je boetes doordat je aangifte en betalingen aan de belastingdienst op tijd zijn en weet je zeker dat je nooit teveel belasting betaalt.

Wat kost belastingaangifte laten verzorgen voor zzp’ers?

Als zzp’er betaal je gemiddeld vanaf €250,- voor je belastingaangifte. Hier geldt: hoe complexer de situatie, des te hoger de kosten. Het is altijd slim om je aangifte uit te besteden, omdat je dan zeker weet dat alle aftrekposten worden benut. Een goede boekhouder verdient zichzelf hier weer terug.

Wat heeft een boekhouder nodig voor belastingaangifte?

Om de aangifte uit te voeren heeft je boekhouder persoonlijke gegevens nodig zoals je naam en BSN nummer. Daarnaast heeft hij financiële gegevens nodig: je jaaropgaven van het voorgaande jaar en een overzicht van je betaal- en spaarrekeningen aan het begin en het einde van het jaar. Voor aftrekposten heeft de boekhouder eventueel nog aanvullende gegevens nodig, zoals extra uitgaven of kosten.

Hoeveel uur heb je gemiddeld een boekhouder nodig?

Het aantal uur dat een boekhouder bezig is, hangt af van de werkzaamheden die je uitbesteedt. De aangiftes kosten gemiddeld 2-3 uur, afhankelijk van de situatie. Kies je ervoor de volledige boekhouding uit te besteden, reken dan op een paar uur per week. Laat je de boekhouder kort meekijken, dan is een paar uur per maand voldoende.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Wanneer jij je boekhouding uit handen wilt geven dan kun je een accountant of boekhouder inschakelen. Beide specialisten zijn in staat financieel advies te geven, jouw belastingaangiften te doen of de salarisadministratie bij te houden.

Maar wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant? Een accountant is een beschermd beroep. Je kunt jezelf dus alleen een accountant noemen als je hiervoor de juiste opleiding hebt gevolgd. Boekhouder is dat niet. Dit betekent uiteraard niet dat een boekhouder geen kennis van zaken heeft.