Vind de beste boekhouder in Leenderstrijp

Kom gemakkelijk en snel in contact met boekhouders uit Leenderstrijp en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Leenderstrijp

Top 10 boekhouders in Leenderstrijp

Compleet overzicht van alle boekhouders in Leenderstrijp en omgeving

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Leenderstrijp zijn 10 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Leenderstrijp en omgeving Noord-Brabant. Iedere boekhouder of administratiekantoor heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bovendien is ieder boekhoudkantoor handmatig geselecteerd door het serviceteam van Boekhoudergids.nl.

Boekhouder Leenderstrijp nodig?

Ben je op zoek naar een (ZZP) boekhouder? Vind een goedkoop, vakkundig boekhoudkantoor in ons overzicht. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag bij bedrijven uit deze gids. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Goedkope, vakkundige boekhouder gezocht?

Overzicht van de top 10 boekhouders in Leenderstrijp en omgeving

Op zoek naar een boekhouder? Vraag gratis offertes aan.

boekhouder Leenderstrijp

Wat kost het inschakelen van een boekhouder in Leenderstrijp?

Een boekhouder in Leenderstrijp inschakelen brengt verschillende kosten met zich mee. Afhankelijk van wat er moet gebeuren, de complexiteit van de klus en het tarief van de boekhouder kunnen de mogelijke tarieven verschillen. We snappen dat je toch graag duidelijk hebt over kosten per klus, gelukkig kan er wel een gemiddelde indicatie worden gegeven.

Laat je bijvoorbeeld de belastingaangifte, en dan specifiek het W-biljet, verzorgen door een boekhouder? Dan kan dit al vanaf €250,-. Het laten verzorgen van een jaarrekening voor een bv kan dan bijvoorbeeld weer vanaf €450,-.

Bij salarisadministratie wordt er niet een prijs per uur, maar een prijs per loonstrook gehanteerd. Hier moet je rekening houden met €12,50 per loonstrook, plus per medewerker eenmalige administratiekosten van €20,-.

In de onderstaande tabel vind je de verschillende vanaf-prijzen terug van diverse boekhoudkundige taken. Let wel op dat dit gaat om prijzen exclusief btw, gezien je deze als ondernemer kan aftrekken van de belasting.

Kosten per onderdeel

Onderdeel van boekhoudingVanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulierVanaf €40,-
Belastingaangifte W-biljet (zzp/ondernemer)Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bvVanaf €450,-
SalarisadministratieVanaf €12,50,- per loonstrook
DebiteurenbeheerGratis offertes aanvragen
Aangifte vennootschapsbelasting€190,- tot €250,-
Aangifte dividendbelasting€50,- tot €100,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven. De exacte tarieven kunnen afwijken afhankelijk van het gekozen boekhoudkantoor.

Wat kost het inschakelen van een boekhoudkantoor in Leenderstrijp per uur?

Een boekhoudkantoor in Leenderstrijp inschakelen doe je al vanaf €40,- tot €80,- per uur. Een betaalbare boekhouder, €40,- tot €45,- per uur, betekent vaak een startende boekhouder. Bij eenvoudige werkzaamheden kan het uurtarief ook later liggen. Een duurdere boekhouder, gemiddeld €50,- tot €80,- per uur, betekent vaak een ervaren boekhouder. Bij complexe werkzaamheden kan het uurtarief ook hoger liggen.

Prijzen boekhouder per uur

€40,- tot €80,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Betaalbare boekhouder
€40,- tot €45,- per uur

Startende boekhouder
Eenvoudige werkzaamheden
Zzp of klein boekhoudkantoor

Ervaren boekhouder
€50,- tot €80,- per uur

Ervaren boekhouder
Complexe werkzaamheden
Groot boekhoudkantoor

Start nu je gratis offerteaanvraag

Wat kost het inschakelen van een boekhouder per maand?

Dit verschilt per situatie. Een boekhouder wordt bijvoorbeeld gemiddeld één tot twee uur per maand ingehuurd voor een kleine eenmanszaak. Per maand betekent dit ongeveer €75,-, exclusief btw. Dit betekent dat je op jaarbasis €920,- exclusief btw betaalt voor een boekhouder. De bedragen zijn exclusief btw omdat je deze bedragen als ondernemer kunt aftrekken.

Vijf aandachtspunten om op te letten bij het kiezen van de beste boekhouder in Leenderstrijp

Je hebt gratis offertes aangevraagd via Boekhouder Gids en hebt enkele offertes op maat ontvangen. Maar hoe kies je nu voor die beste boekhouder in Leenderstrijp? We geven je graag enkele tips:

  • Bepaal eerst of je gedeeltelijk of de volledige boekhouding wilt uitbesteden. Geef dit ook aan bij je offerteaanvraag, dan krijg je namelijk de beste offertes op maat. Bij gedeeltelijk heb je zelf meer in de hand, maar moet je ook zelf meer aanleveren.
  • Kies je voor een zelfstandige boekhouder of een groot kantoor? Zelfstandige boekhouder betekent dat je vaak een persoonlijkere aanpak krijgt. Bij een groot boekhoudkantoor is er echter vaak meer expertise aanwezig.
  • Wil je graag advies van de boekhouder, of moet het puur een verzorging van de administratie zijn? Een boekhouder kan je advies geven, maar dit is dus niet een verplicht onderdeel. Kijk goed op de offerteaanvraag of dit onderdeel is van de werkzaamheden.
  • Als je iets meer garantie wilt op het werk van de boekhouder kun je kiezen voor een boekhouder die is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen, of NAOB in het kort. Alhoewel boekhouders die niet aangesloten zijn, niet slecht zijn, is een aangesloten boekhouder vaak wel een indicatie van hogere kwaliteit.
  • Bevalt de manier van communicatie en verwacht je een persoonlijke klik? Aan het eind van de dag is een boekhouder wel iemand die veel met je gaat samenwerken, waar je mee moet communiceren en die inzicht krijgt in je financiën. Het liefst heb je dan een persoonlijke klik.

Meer tips nodig? Kijk eens op onze 9 tips voor het vinden van een boekhouder pagina!

boekhouders Leenderstrijp

Veelgestelde vragen over boekhouding

Hieronder beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen over boekhouding.

Wie is er aansprakelijk voor de boekhouding?

Veel mensen aarzelen om een boekhouder in te huren vanwege verhalen over onbetrouwbare boekhouders. Ze vrezen dat zelfs kleine fouten aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor hun bedrijf. In de werkelijkheid gebeurt dit gelukkig niet vaak. En als het toch voorkomt, is het zeker mogelijk om de boekhouder aansprakelijk te stellen voor dergelijke fouten.

Welke voordelen kan ik verwachten bij het inschakelen van een boekhouder?

Door een boekhouder in te schakelen, hoef je je minder zorgen te maken over de financiële aspecten van je bedrijf en kun je je energie richten op andere belangrijke taken. Een boekhouder zorgt er ook voor dat je boekhouding volledig en nauwkeurig is, waardoor je een duidelijk overzicht hebt van je financiële situatie.

Met een goede financiële administratie en het advies van een boekhouder kun je de kans op faillissement of andere financiële problemen aanzienlijk verkleinen. Een boekhouder beschikt daarbij ook over de expertise en ervaring om je te helpen bij financiële beslissingen en belastingaangelegenheden, wat kan leiden tot fiscale voordelen en betere financiële resultaten.

Wat kost hulp bij belastingaangifte als zzp’er?

De kosten voor belastingaangifte voor zzp’ers beginnen bij €250,- en variëren afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Hoe ingewikkelder je onderneming en je financiële situatie zijn, des te hoger zullen de kosten voor de belastingaangifte zijn. Als startende zzp’er ben je over het algemeen goedkoper uit dan wanneer je al een complexe boekhouding hebt.

Wat heeft een boekhouder allemaal nodig bij hulp bij belastingaangifte?

Een boekhouder heeft bepaalde persoonlijke gegevens van jou nodig, waaronder je naam, BSN (Burgerservicenummer) en rekeningnummer. Daarnaast is het essentieel dat ze relevante informatie hebben over je inkomsten en eventuele uitgaven. Je levert jaaropgaven en een overzicht van je betaal- en spaarrekeningen aan. Als je in aanmerking komt voor aftrekposten, is het ook van belang dat de boekhouder toegang heeft tot cruciale informatie over deze posten.

Hoeveel uur heb je gemiddeld een boekhouder nodig?

Het aantal uren dat je een boekhouder nodig hebt, is afhankelijk van de taken die je uitbesteedt. Als je ervoor kiest om de volledige boekhouding uit te besteden, moet je rekening houden met enkele uren per week. Als je echter alleen maandelijkse controle van de boekhouding wilt, volstaat meestal een paar uur per maand. Voor belastingaangiftes kun je doorgaans rekenen op 2-3 uur.