Vind een goedkope boekhouder!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - vrijblijvend

Goedkope boekhouder

Door een goedkope boekhouder in te schakelen, bespaar jij jezelf waardevolle tijd en waarschijnlijk heel veel frustraties. Je weet zeker dat je belastingaangifte correct gedaan wordt en voorkomt zo dat je te veel belasting betaalt. Bovendien houden goedkope boekhouders je administratie keurig op orde, zodat je zeker weet dat alles klopt.

Op deze pagina vind je informatie over de kosten en lees je waarom het zo belangrijk is om te investeren in een goede boekhouder. Daarnaast vind je hier 6 praktische tips om te besparen op de kosten!

Alle info over goedkope boekhouders op een rij

  • Een goedkope boekhouder heeft een vanafprijs van €40,- tot €45,- per uur.
  • Tarieven verschillen per boekhouder en per kantoor.
  • Goedkope boekhouders zijn vaak startende boekhouders.
  • Om te besparen kun je zelf je administratie goed bijhouden, simpele werkzaamheden zelf doen of een specialist uit de regio kiezen.

goedkope boekhouder

Wat kost een goedkope boekhouder?

Een goedkope boekhouder schakel je al in vanaf €40,- tot €45,- per uur. Hoe meer ervaring specialisten hebben, des te hoger het uurtarief. Zo is de prijs van een boekhouder gemiddeld €50,- per uur, en lopen deze kosten op tot €80,- per uur bij een zeer ervaren boekhoudkantoor.

Houd er wel rekening mee dat deze boekhouder tarieven enorm verschillen, en onder meer afhankelijk zijn van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Als onderneming is het bovendien goedkoper om een boekhoudabonnement af te sluiten, zeker als je veel gebruik maakt van de diensten.

Kosten boekhouders 2024

Ervaring boekhouderGemiddelde uurtarief*
Startende boekhouder€40,- tot €45,-
Boekhouder met een aantal jaren ervaring€50,-
Zeer ervaren boekhouder€80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per boekhoudkantoor kunnen verschillen.

Wil jij een gedeelte van je administratie uit besteden? De prijs voor een belastingaangifte als ondernemer is gemiddeld €250,-. De kosten voor het opstellen van een jaarrekening wordt al gedaan vanaf €450,-. De kosten voor salarisadministrie beginnen al vanaf €15,- per loonstrook.

Onderdeel van boekhoudingGemiddelde vanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulierGratis offertes aanvragen
Belastingaangifte W-biljet (ZZP/ondernemer)Vanaf €250,-
Opstellen jaarrekening bv€450,-
SalarisadministratieVanaf €15,- per loonstrook
DebiteurenbeheerGratis offertes aanvragen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, elke boekhouder bepaalt zijn of haar eigen tarief.

Goedkope boekhouder gezocht?

Vergelijk offertes en vind snel en eenvoudig een goedkope boekhouder!

Besparen op je boekhouding: 6 praktische tips

Op zoek naar een betaalbare boekhouder? Er zijn meerdere manieren om de kostprijs zo laag mogelijk te houden: zo profiteer je tegen scherpe prijzen toch van uitstekende hulp. Zo kun je ervoor kiezen om slechts een gedeelte van je administratie uit te besteden, of door te investeren in een online boekhoudprogramma.

Hieronder geven we je 6 praktische tips voor het vinden van de goedkoopste boekhouder en voor het besparen op de kostprijs.

goedkope boekhouder kosten

1. Laat je boekhouding controleren

Als je als zzp’er op zoek bent naar een goedkope boekhouder, dan is het een slim idee om het grootste deel van je boekhouding zelf uit te voeren. Om er toch zeker van te zijn dat alles klopt en dat je genoeg belasting afdraagt en geen boetes riskeert, is het verstandig om een goedkope boekhouder in te schakelen voor het controleren van jouw boekhouding.

Je kunt onder andere je belastingaangifte laten controleren, net zoals je jaarrekening en andere onderdelen van je financiële administratie. Dit kost de expert minder tijd, waardoor de totaalprijs een stuk lager is.

2. Investeer in een online boekhoudprogramma

Er zijn verschillende online boekhoudprogrammas die het bijhouden van je boekhouding een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je vaak je (zakelijke) bankrekening koppelen, waardoor afschriften direct opgeslagen worden: zo hoef je dit niet zelf te doen. Dit bespaart je veel tijd. Vaak kun je hierin ook digitaal je kassabonnen en facturen bewaren, zodat je alles op één plek hebt.

Natuurlijk ben je niet verplicht een online boekhoudprogramma te gebruiken, maar het bespaart je wel veel tijd en energie omdat het programma alles zelf uitrekent.

3. Houd zelf je administratie goed bij

Een goedkope boekhouder gebruikt jouw eigen administratie om onder andere je belastingaangifte te doen voor zowel particulieren als bedrijven en je jaarrekening op te stellen. Wil je dat je boekhouder zo goedkoop mogelijk is, dan is het belangrijk om je eigen administratie goed bij te houden. Investeer in een systeem waarbij jij je bonnen, urenregistratie en facturen overzichtelijk in bewaart.

Waarom?

Omdat dit je boekhouder enorm veel tijd bespaart. Hij of zij hoeft niet zelf alles te sorteren en bij elkaar te zoeken, maar heeft een duidelijk overzicht. Dit maakt het doen van belastingaangifte een stuk sneller en gemakkelijker. Hierdoor blijven de kosten beperkt.

4. Kies een boekhouder in jouw regio

Is het belangrijk om regelmatig met je boekhouder af te spreken? Dan raden we je aan te kiezen voor een goedkope boekhouder of accountant in je eigen regio. Wanneer de boekhouder naar jou toe rijdt worden er vaak ook voorrijkosten of uren gerekend voor de reistijd. Zou jij naar het boekhoudkantoor toe rijden, dan betaal je zelf natuurlijk voor de benzinekosten. Het is daarom goedkoper om iemand uit je eigen regio te kiezen. Een alternatief is een goedkope online boekhouder, daarmee spreek je niet persoonlijk af en daarom bespaar je ook op benzine- of voorrijkosten.

5. Accountant of boekhouder?

Kies je voor een accountant of een boekhouder? Een boekhouder is met een gemiddeld uurtarief van €50,- een stuk goedkoper dan accountants: daarbij ligt het uurtarief tussen de €70,- tot €150,-. Dat heeft vooral te maken met het feit dat accountant een beschermde titel is. Een accountant heeft een HBO Accountancy studie afgerond: een RA accountant heeft zelfs een universitaire studie afgerond. In theorie kan iedereen met verstand van boekhouden zichzelf een boekhouder noemen.

Heb je dan per se een accountant nodig?

Niet per se: een boekhouder is natuurlijk prima in staat om jouw belastingaangifte te doen en een jaarrekening op te stellen. Door te kiezen voor een boekhoudkantoor ben je goedkoper uit. Alleen bij een complexe boekhouding of als een accountantsverklaring verplicht is, is het slim om een accountant in te huren.

6. Offertes vergelijken

Tot slot is het goed om te weten dat elk boekhoudkantoor zijn of haar eigen tarief bepaalt. Hierdoor kunnen de kosten per specialist enorm verschillen. De tarieven lopen uiteen vanaf €40,- tot zelfs €80,- per uur. Op zoek naar een goedkope boekhouder? Dan is het slim om de offertes van meerdere kantoren te vergelijken.

Waarom boekhouding uitbesteden?

Dit zijn de grootste voordelen van het uitbesteden van je boekhouding:

  • Het bespaart je veel tijd die je kunt gebruiken voor je eigen werkzaamheden. Hierdoor kun je zelfs je omzet verhogen!
  • Een boekhouder kan je ook geld besparen: doordat hij of zij op de hoogte is van alle regelingen en aftrekposten waar jij gebruik van kunt maken, voorkom je dat je te veel belasting betaalt.
  • Je weet zeker dat je boekhouding klopt en je aangifte op tijd wordt gedaan. Je voorkomt hiermee het risico op boetes en problemen met de belastingdienst.

Boekhouders vergelijken: waarop letten?

Het vergelijken van goedkope boekhouders bespaart je veel geld, omdat je gemakkelijk kiest voor het boekhoudkantoor met de beste prijs. Maar waar moet je bij het vergelijken van offertes nu precies op letten? We geven je hieronder een paar handige tips:

  • Kies iemand met wie je een klik hebt. Je moet deze persoon vertrouwen, want je gaat natuurlijk vertrouwelijke gegevens bespreken.
  • Ga je liever een zelfstandig boekhouder inhuren of een groot boekhoudkantoor? Vaak liggen de prijzen van een boekhoudkantoor wat hoger, maar kun je eigenlijk altijd geholpen worden. Een zelfstandig goedkope boekhouder zorgt juist voor een meer persoonlijke aanpak, waarbij hij of zij jou en eventueel je onderneming door en door kent.
  • Hoe wordt de prijs berekend? Betaal je eens per jaar, per maand of juist per kwartaal? Dit kan een grote invloed hebben op de totaalprijs. Vaak ben je met een abonnement goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een tarief per uur.

Nog meer handige tips om een boekhouder te zoeken en te vinden.

goedkope boekhouder inhuren

Goedkope boekhouder gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Goedkope boekhouder of accountant inschakelen? Daar krijg je geen spijt van: goedkope boekhouders verdienen zichzelf weer terug. Allereerst houd je meer tijd over voor je andere werkzaamheden, en tijd is geld, en daarnaast weet je zeker dat je profiteert van alle regelingen of aftrekposten waar je recht op hebt! Op zoek naar een goedkoop boekhoudkantoor?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van goedkope boekhouders in je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de specialist met het beste aanbod. Zo bespaar je uiteindelijk tot wel 40% op de kostprijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken